2009-05-07 13:04:11• hírek • Szatmár.ro

Betekintés a hetilapba

A Szamos hetilap a Szatmári Magyar Hírlaphoz csatolva jelenik meg minden szombaton. Egy kis ízelítőt mutatunk be a május 9-én megjelenő számból.

Zöldtetők és függőleges kertek, mint oázisok a városi környezetben címmel, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség Természetvédelmi és Engedélyeztetési Részlege által készített cikk megismertet egy olyan lehetőséggel, ami a városi szennyezett levegő elviselhetőbbé tételét célozza. „ A lapos tetőkön kialakított függőkertek már az ókori Keleten megjelentek. A zöldtető eredete az északi országokra vezethető vissza, ahol évszázados hagyomány a félig földbe süllyesztett lakóépületek tetejének földréteggel borítása és beültetése. Az ember minden bizonnyal már a korai időkben is tudta értékelni a „zöld takaró" előnyeit."

Ugyancsak a „zöldbe" vezet Pink Judit írása a kiskertek, gyümölcsösök gondozásáról, a tavaszi teendők aktuális munkálatairól.

És még mindig „zöld" a konyha is, a receptajánlatok között az erdélyi konyha kedvenc fűszere, a tárkony különböző felhasználási módjával ismerkedhetnek.

Apáczai Csere János, a magyar közoktatás kiemelkedő egyénisége, regénybe illő alakját, tevékenységét Mandula Tibor most kezdődő sorozatában ismerhetik meg.

Kányádi Sándor 80 éves, Radnóti Miklós 100 évvel ezelőtt született, verseiket olvashatják a lapban.

Új sorozatot indít a lap, ezúttal Szatmárnémetihez vagy a megyéhez kötődő magyar reál és műszaki szakemberek bemutatásával. A Szamos hetilap a Szatmári Magyar Hírlaphoz csatolva jelenik meg minden szombaton.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: