2012-09-04 12:22:17• hírek • Póti Orsolya

Szatmár kulturális értékeiből nyílik kiállítás

Szatmári könyvek és írók a XIX. századból a Szatmár Megyei Könyvtár állományában címmel nyílik kiállítás szeptember 5-én.

A Szatmár Megyei Könyvtár XIX. századi, régi könyvekből szervez kiállítást. A tárlatnyitó ünnepségre szeptember 5-én, szerdán 13 órától kerül sor, a könyvtár multimédia termében, a Decebal utca 2. szám alatt.

A tárlatot a könyvtár különleges gyűjtemények és kulturális örökségek osztályának munkatársai, Viorel Campean és Marta Cordea könyvtárosok állították össze. Marta Codreatól megtudtuk, a tárlat számos XIX. századi szatmári alkotás címlapjának másolatát tartalmazza, ezek mellett gazdag fényképanyag várja a látogatókat.

„A kiállítás keretében közel kétszáz éves munkákat, folyóiratokat és egyéb dokumentumokat mutatunk be, azért, hogy az érdeklődők bepillantást nyerjenek kulturális értékeinkbe. A másolatok mellett fényképek lesznek láthatóak olyan nagy személyiségekről, mint Hám János püspök és Vasile Lucaciu, valamint a korszak magyar, illetve román nyelvű folyóiratait is bemutatjuk." - mondta el Codrea a Szatmár.ro-nak.

Az érdeklődők szeptember 5-től kezdődően három hétig látogathatják a kiállítást, a könyvtár nyitvatartási rendje szerint.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: