2012-10-16 12:34:04• hírek • Póti Orsolya

Betekintés a Biblia világába

A Sola Scriptura Alapítvány, a németországi Biblia Liga és a Szatmár Megyei Múzeum szervezésében kiállítás nyílik „A Biblia világa" címmel. A tárlat ingyenesen látogatható október 17-31. között.

Bibliákból, kéziratokból és egyéb kordokumentumokból nyílik kiállítás október 17-én, szerdán 12 órai kezdettel a Szatmár Megyei Múzeumban. A tárlat anyagából első alkalommal Kolozsváron nyílt kiállítás 2011 októberében, a szatmári bemutató után pedig Máramarossziget ad majd otthont az expónak.

A több mint kétszáz bibliát tartalmazó tárlat a kolozsvári jogász Florian Stoica gyűjteménye, aki tagja a németországi Biblia Ligának. A gyűjtő többek között 1700 és az 1800-as évekből származó szentírásokat, különféle nyelven íródott bibliákat, híres biblia-hasonmásokat, kéziratokat és a biblia világához kötődő maketteket mutat be a nagyközönségnek.

A rendezvény keretében egy héten keresztül a témával kapcsolatos előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők. Október 17-én, szerdán 17 órától dr. Szentágotai Lóránd "A biblia és az egészség" című előadására kerül sor, október 21-én, vasárnap 17 órától dr. Ionica Rotaru „A biblia és Erdély" címmel tart előadást, október 23-án, 17 órától pedig a biblia és a művészet kapcsolatáról beszél Papp Andrea muzeológus.

Október 24-én, szerdán Alexandru Timis jogász „A biblia és a jogok" címmel tart előadást, másnap Florin Stoica „A biblia és a tudomány" című előadására kerül sor, pénteken és szombaton pedig dr. Traian Aldea történész előadásait követhetik figyelemmel az érdeklődők. Az utolsó előadást dr. Dan Opris történész tartja október 28-án, vasárnap 17 órától.

A rendezvénysorozatra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A kiállítás október 31-ig ingyenesen megtekinthető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: