2011-09-07 14:23:19• hírek • Kocsis Zoltán

Betegnyugdíjas ne menjen népszámlálóbiztosnak!

Még egy hétig lehet jelentkezni népszámlálóbiztosnak a megye valamennyi polgármesteri hivatalában, így a Szatmárnémetiben is (továbbá az RMDSZ-székházban). Néhány nappal a jelentkezési határidő lejárta előtt a megyeszékhelyen még legalább kétszáz személy hibádzik, mondta el Ilyés Gyula polgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

Eddig valamivel több, mint négyszázan jelentkeztek számlálóbiztosnak Szatmárnémetiben, miközben megközelítőleg hatszáz emberre lenne szükség - beleértve a tartalékosokat is. A polgármester elmondta, hogy elsősorban értelmiségiek jelentkezését várják, amúgy a hibátlan erkölcsi bizonyítvány mellett az érettségi diploma megléte is szükséges ahhoz, hogy bárkinek is elfogadják a jelentkezését.

Annak érdekében, hogy minél több tanár és pedagógus részt tudjon venni számlálóbiztosként a népszámláláson, ennek időtartama alatt, azaz október 20-31. között, vakáció lesz a tanintézményekben.

A tíz napos munkáért a biztosok 600 lej körüli juttatásban részesülnek majd, ám a polgármester kihangsúlyozta: a munkanélküliek, a betegszabadságon lévők vagy a betegnyugdíjasok esetében ezt az összeget levonják majd az állami támogatásból. Nem úgy értelemszerűen a „rendes" nyugdíjasok esetében, akiket szintén szívesen látnak.

Ilyés Gyula kihangsúlyozta végezetül, hogy milyen fontos lenne, hogy minél több számlálóbiztos legyen magyar nemzetiségű, mint ahogy annak is komoly súlya lehet, hogy mindenki bátran fel meri-e vállalni magyarságát a biztosok jelenlétében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: