2016-02-03 16:11:26• hírek • Szatmár.ro

Betegekkel, betegekért

Idén is szentmisét mutatnak be a betegek világnapja alkalmából február 11-én a szatmárnémeti Székesegyházban.

Lourdes-ban 1858-ban megjelent a Szűzanya, a barlangban forrás fakadt, melynek vizétől sokaknak bizonyítottan csodás gyógyulásban volt részük. A Délnyugat-Franciaországi település azóta zarándokhely, de Lourdes üzenete messze túlmutat a határain, a Szűzanya minden beteg segítségére sietett, siet.

Az Egyház 1993-tól, az első lourdes-i jelenés napján, február 11-én emléknappal fordítja a világ figyelmét a betegek felé. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye is már évek óta közös szentmisére hívja a betegeket, hozzátartozóikat, az orvosokat, ápolókat, önkéntes beteglátogatókat és mindazokat, akik szeretnének együtt imádkozni a betegekért.

A szatmárnémeti Székesegyházban 11-én, csütörtökön délután fél hattól gyónásra nyílik lehetőség, hat órától pedig a legszentebb áldozatot mutatják be. A résztvevők teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett.

A szervező kórházpasztorációs iroda idén is felajánlja az ingyenes szállítás lehetőségét a Székesegyházba azoknak, akiknek egyébként nehézséget jelentene eljutni. A szállítást igénylőket kérik, február 9-ig jelentkezzenek Gáspár Annamária kórházpasztorációs referensnél a 0743-097 701-es telefonszámon, munkanapokon reggel nyolc és délután négy óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: