2008-01-15 11:46:22• hírek • Szatmar.ro

Sikeres volt az influenza elleni kampány

injekcioAz influenza elleni oltás-kampány januárban és februárban is folytatódik.
Mintegy hárommillió személyt oltottak be az országos influenza elleni oltás kampány keretében, az akció januárban és februárban is folytatódik, közölte hétfőn az egészségügyi tárca. Az Európai Unió (EU) országaiban évente lényeges számú influenzás megbetegedést jegyeznek, amelyek közül néhány eset a beteg halálához vezet.

A stockholmi Betegség-ellenőrző Európai Központ által 2007. december 10-én kiadott közlemény szerint az EU-ban évente 40 000 haláleset történik, melyek kiváltó oka az influenza és a betegség következtében fellépő szövődmények. Az influenza az idősekre, szívbetegekre, légúti betegségekkel küzdőkre, cukorbetegekre lehet végzetes.

– Az egészségügyi minisztérium 2007-ben 3 700 000 dózis influenza elleni oltást szerzett be a veszélyeztetett csoportokba tartozó személyek számára. Ez az eddigi legnagyobb mennyiség, amely hozzávetőlegesen az ország lakosságának 20 százalékának beoltását biztosítja. Ez az első alkalom, hogy Románia betartja az Egészségügyi Világszervezet javaslatát a lakosság bizonyos százalékának beoltását illetően – közölte Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter.

Eddig Romániában még nem jelezték az influenza esetek megnövekedését. – Mivel Nyugat-Európa bizonyos országaiban, Nagy Britanniában, Olaszországban és Spanyolországban az elmúlt hetekben megnövekedett az influenza esetek száma, illetve itt sok román állampolgár él ideiglenesen, akiknek kapcsolatuk van az országgal, az egészségügyi tárca nagyon fontosnak tartja, hogy a veszélyeztetett személyek menjenek el a háziorvosukhoz, és részesüljenek az ingyenes influenza-oltásban – jelentette ki Florentina Furtunescu orvos, a tárca vezérigazgatója.

A tárca azt javasolja a veszélyeztetett személyeknek, illetve az egész lakosságnak, hogy oltassák be magukat influenza ellen ebben az időszakban.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: