2012-08-21 13:53:33• hírek • Kocsis Zoltán

Beteg nő szúrt meg egy mentőst, gyilkosság és öngyilkosság az Avasban

Egy beteg nő szúrt meg egy mentőst Szatmárnémetiben, gyilkosság Nagytarnán, öngyilkosság Vámfaluban - három tragédia Szatmár megye hétfői krónikájában.

Kronológiai sorrendben az első eset 9.40-kor történt Szatmárnémetiben, amikor S. Sándor a 112-es egységes segélyhívó telefonszámon keresztül a rendőrség segítségét kérte édesanyjával szemben. Az 56 éves, súlyos szkizofréniában szenvedő asszony egy, a bevásárlószatyorjában található késsel megszúrta azt a mentőst, aki a mentőautóba igyekezett betessékelni a pácienst. Az első vizsgálatok szerint a 31 éves P. Lucian Petru életébe is kerülhetett volna a beteg nő kétségbeesett tette. Állapota várhatóan 30-35 napig tartó ápolást tesz szükségessé.

A kiérkező rendőrök bilincsbe verték a nőt, aki ellen súlyos testi sértés vádjával indult eljárás.

Kevesebb, mint egy órával később az Avasfelsőfalui Körzeti Rendőrséget értesítette K. Ioan nagytarnai lakos, hogy szomszédját, a 72 éves F. Ioant holtan találta annak otthonában. A 39 éves férfi elmondta továbbá, hogy az idős férfi arcán sérülések nyomait találta.

A kiérkező szakemberek megállapították, hogy a telefonon kapott információk helytállóak, rövid nyomozás után pedig elfogták a feltételezett tettest is. Kiderült ugyanis, hogy még vasárnap este az idős férfi vitába keveredett az ittas állapotban lévő P. Vasile Mihai-al. A 22 éves, büntetett előéletű férfi öklével és egy fatárggyal többször is arcon ütötte az idős férfit, és ez okozta a halálát. A gyanúsított ellen halált okozó testi sértés vádjával indult eljárás.

A tragikus események sora Vámfaluban ért véget, ahol 16.55-kor M. Florin Mihai értesítette a rendőrséget, hogy élettársa egy vadászpuskával öngyilkosságot követett el. A kiérkező kriminalisztikai szakemberek megállapították, hogy a 27 éves C. Mária Ildikó egy puskával önkezűleg vetett véget életének.

A 31 éves férfi két vadászpuska tulajdonosa, 2009 óta rendelkezik fegyverviselési engedéllyel. A rendőrség további vizsgálatok elvégzése érdekében lefoglalta a két lőfegyvert.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: