2010-09-13 13:22:30• hírek • Szatmár.ro

Betea Toma a polgármester

Ráksán Betea Tomát választották polgármesternek vasárnap.

Azt biztosan tudni lehetett, hogy Betea lesz a megye legújabb községénak elöljárója, hiszen az előrehozott választáson Betea Toma (PSD) és Betea Petre csapott össze a polgármesteri tisztségért. Amint arról portálunk is beszámolt, a kampány nem múlt el botrányok, cirkuszok nélkül, hiszen múlt szerdán Ioan Holdis, PD-L-s képviselőp keveredett verekedésbe.

Péntek este az egyik ráksai tanácsosjelölt - szintén PD-L-s - fiát agyabugyálták el, a család fejlenetést tett a rendőrségen.

Ehhez képest c sodálni lehet, hogy a választások napján komolyabb incidensre nem került sor. Betea Toma fölényesen győzött, 1115 szavazatot kapott, míg ellenfele csuppán 216 voksot. A 2365 személyből 1371-en szavaztak, ami igen jó aránynak mondható, hiszen több, mint ezren tartózkodnak külföldön a településről.

A PD-L megyei vezetői azt remélték, hogy a polgármesteri cím mellett a tanácsi többséget is megszerzik, így teljesen átveszik a közigazgatási egység irányítását. Bár más téren - igazgatómenesztések, stb. - lehet, hogy működik a fentről irányított politika, az emberek akaratát nem lehet politikai eszközökkel vezérelni: ez a tanulsága a ráksai választásoknak. A 11 tagú testületben 9 PSD-s és 2 PD-L-s foglal majd helyet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: