2010-09-22 20:31:52• hírek • Szatmár.ro

Betea feljelenti az újvárosiakat

Visszaköltözött a községháza, Betea Toma feljelentést tett a „tettesek" ellen.

Hosszas huzavona után az avasújvárosi tanácsosok és a Ráksán működő községi önkormányzat munkatársai gondoltak egyet és zsákokba pakolták a közigazgatási egység aktáit, több számítógéppel egyetemben, és átszállították azokat az eredeti községközpontba. Mindezt - elmondásuk szerint - az ideiglenes, kinevezett polgármester, Balaj Toader felügyelete alatt, akinek akkor nem volt ellenvetése.

A „községházaköltöztetők" a visszaköltözésre vonatkozó prefektusi rendelet birtokában cselekedtek, Betea Toma, megválasztott, és hamarosan beiktatandó ráksai polgármesternek ez azonban nem volt ínyére: az ügyészségen tett büntetőfeljelentést az önkormányzati alkalmazottak és a tanácsosok ellen. Betea szerint a szóban forgó illetők „kirabolták" a ráksai polgármesteri hivatalt.

Közben szerdán megtartották a Betea felfüggesztésére vonatkozó prefektusi rendelet megtámadásával kapcsolatos tárgyalást a megyei közigazgatási bíróságon. Az eredményhirdetés csütörtökön lesz, és amennyiben Betea óvása pozitív elbírálásban részesül, az elöljáró (aki most valójában két község polgármestereként intézkedik) kész lemondani ráksai tisztségéről, és Avasújvárosban kíván maradni:

- Tisztában vagyok vele, hogy nyerni fogok, és annyira felidegesítettek, hogy azért sem fogok lemondani az avasújvárosi polgármesterségről - jelentette ki honlapunk kérdésére Betea.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: