2015-09-29 16:51:37• hírek • Kocsis Zoltán

Betakarítás ünnepe – 20 percnyi magyar műsorral

Mindössze húsz percnyi műsoridő jut a szatmári magyarságnak hétvégén a betakarítás szatmárnémeti ünnepén - ez áll legalábbis a polgármesteri hivatal által közleményben ismertetett programban. Ugyanennyi műsoridőt szentelnek a sváb és a cigány táncoknak...

A Betakarítás Ünnepe immár hagyománnyá nemesül Szatmárnémetiben. Ez egy remek alkalom arra, hogy a szatmáriak feltöltsék éléskamráikat hagyományos termékekkel, élelmiszerekkel, áll többek között az önkormányzat közleményében.

Az idei esztendőben a Betakarítás Ünnepe október 2-án, pénteken 14 órakor a hivatalos megnyitóval kezdődik és vasárnap estig tart. A helyszín ezúttal is az Október 25. tér (vagy ahogy a helybéliek nevezik, az új központ) valamint az azt a régi központtal összekötő Batthyány (Coposu) sétány. Itt összesen hatvan stand termékei közül válogathatnak majd az érdeklődők. Megtalálhatóak lesznek gyümölcsök, zöldségek, pálinkák, borok, mustok, édességek, savanyúságok, hús-és tejtermékek, kerámiatárgyak.

Az Október 25. téren színpad ad majd otthont a különböző művészeti előadásoknak. Fellép többek között a méltán híres Hermina Marc, Sergiu Vitalian Vajda, Andrada Barsauan és az elmaradhatatlan Petrica Muresan is. Természetesen a kisebbségek is megkapják az „őket megillető" műsoridőt: 14.40 és 15.00 között magyar néptáncot csodálhatnak majd a műfaj kedvelői, majd húsz-húsz perc erejéig következnek a sváb, majd cigány táncosok is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: