2017-09-26 11:22:55• hírek • Agerpres.ro

Besztercei magyarverés: Itt valaki hazudik!

Nem volt etnikai jellege a besztercei Andrei Mureşanu Főgimnáziumban kirobbant konfliktusnak, az ötödikes kislányt nem azért bántalmazták, mert magyarul beszélt - állapította meg az AGERPRES hírügynökségnek küldött közlemény szerint a hétfőn lefolytatott fegyelmi kivizsgálás, amelynek nyomán mindhárom gyereket megrovásban részesítették.

Az incidenst az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezte jelezte egy közleményben, azt állítva, hogy az agresszióra azért került sor, mert a kislány magyarul beszélt.

'A gyerekek, a szülők és az osztályfőnökök nyilatkozatai alapján a bizottság az alábbi következtetésre jutott: a szeptember 21-i incidensnek nem etnikai okai voltak, hanem egy, a gyerekek közötti konfliktusról van szó. A nyilatkozatok szerint a két fiú románul kommunikált és nem is észlelték, hogy a lány a magyar tagozatról van. Mindkét fél azt nyilatkozta, hogy a konfliktust nem az váltotta ki, hogy a lány magyarul beszélt' - mutat rá a nyilatkozat.

Mindez azért érdekes, mert a korábbi beszámolók még arról szóltak, hogy egy későbbi szembesítés alkalmával a fiúk bevallották: zavarta őket a magyar beszéd.

Az iskola igazgatósága írásos megrovásban részesítette a két hatodikos román fiút, akik erőszakosan viselkedtek az ötödikes lánnyal szemben, és szóbeli megrovásban részesítette a lányt, amiért 'nem megfelelő magatartást tanúsított az események alatt'.

A három gyereket, szüleik hozzájárulásával pszichológiai konzultációra is javasolták.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: