2010-08-13 14:32:47• hírek • Szatmár.ro

Beszerezték a vakcinákat

Véget ért az országos oltásnaptárban szereplő oltóanyagok beszerzésének folyamata, bár közben voltak az Egészségügyi Minisztériumtól független fennakadások.

A fennakadások egy részét a BCG-oltás hazai gyártójának korszerűsítése okozta, másik részét pedig az, hogy többször akadályozták a közbeszerzési eljárást.

Miután a TBC elleni immunizálást július elején újrakezdték, a most lezárult közbeszerzési eljárással 411 000 dózis ROR (kanyaró-himlő-mumsz-elleni), 494 000 adag DTPa-VPI-HiB (torokgyík, tetanusz, poliomelitisz), 420 500 dózis gyermek-hepatitisz B elleni és 210 000 adag (4 éveseknek szükséges torokgyík-tetanusz elleni) DTPa oltóanyagot vásárolt a szaktárca. Ezzel elégséges mennyiségű oltóanyag biztosított a csecsemőknek és az iskolásoknak is.

Az oltóanyagokat több részletben osztják szét a megyéknek - Szatmár megyébe egyelőre nem jutottak el még a vakcinák.

Amint azt Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság illetékeseitől megtudtuk, az elkövetkező héten már megyénkbe is érkeznie kell az első szállítmánynak, hogy szeptember elején megkezdhessék az óvodások és iskolások immunizálását. A remények szerint, pedig nem következik be az, ami a tuberkulózis elleni vakcina esetében, mégpedig az, hogy a megyék hónapokig oltóanyag nélkül maradtak. Szatmár megyében például közel nyolcszáz idén született csecsemő esetében tolódott hónapokig az immunizálás - jelenleg már csupán kétszáz kisbabának kell megkapnia a kötelező oltást.


Az oltóanyagokat több részletben osztják szét a megyéknek
Az oltóanyagokat több részletben osztják szét a megyéknek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: