2009-10-07 09:28:41• hírek • Szatmár.ro

Esti beszélgetés - Müller Péterrel

Anyákról, a szerelemről, az estéről, a gyűlöletről és a barátságról, vagy éppen a sorsról és a gondviselésről mesél Müller Péter kéthetente, az Esti beszélgetés című műsorsorozatban.

Müller Péter író, dramaturg csendes, mély és varázslatos gondolatainak televíziós megfogalmazására vállalkozik az m1-en kedd éjszaka induló  új sorozat, az Esti beszélgetés - Müller Péterrel. A nyolcrészes, kéthetente műsorra tűzött sorozatban a József Attila-díjas író mesél anyákról, a szerelemről és a hűségről, az estéről, a színházról, a gyűlöletről és a barátságról, a beszélgetésről, a sorsról és a gondviselésről. Vagyis arról, ami mindannyiunkat legjobban érdekel - a Szeretetkönyvből vagy a Mesterkurzusok pódiumáról már ismerős hangulatban.

Az Esti beszélgetés alkotói, Magócsi Anikó szerkesztő és Seres Tamás rendező arra tesznek kísérletet műsorukkal, hogy tematikus és asszociatív képtársításokkal, filmek és színházi felvételek részleteivel egészítsék ki, erősítsék Müller Péter gondolatait. A műsorban ugyanakkor neves színészek - mások mellett Garas Dezső, Tordy Géza, Kulka János, Básti Juli és Lukács Andor - közreműködésével idézetek is megjelennek, elhangoznak versekből, drámákból, Müller Péter műveiből.


Müller Péter, író, dramaturg
Müller Péter, író, dramaturg


Müller Péter írja a beszélgetésről a Szeretetkönyvben, a sorsproblémákat, hétköznapi kérdéseinket, vívódásainkat körüljáró munkájában:  „Kétféle beszélgetés van. Az egyik, amikor mondom a magamét. Amikor önmagamat akarom érvényesíteni. Szavakkal hatalmat lehet szerezni, olyan világot, amely csakis rólam szól, amelyben én vagyok a fontos: amit én gondolok, én érzek, én élek, én fájok - színjátékot, melyben én vagyok a főszereplő. (...) Aki csak mondja a magáét, annak nincs szüksége barátra, testvérre, feleségre. Csak közönség kell neki. A másik fajta beszélgetés az, amikor valaki társat keres. Ez nagyon ritka".

Az író szerint a gondolatok és az érzések átadásának leghitelesebb módja nem az írás, hanem a beszéd, az alkotók reményei szerint azonban eljátszva, képekkel, képzőművészeti alkotásokkal és idézetekkel alátámasztva még teljesebb lehet egy-egy gondolat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: