2013-04-02 11:04:50• hírek • Póti Orsolya

Beszélgetés Halmosi Sándor költővel

Április 3-án, szerda délután a szatmári születésű, ám már évek óta Budapesten élő költő, Halmosi Sándor felolvasóestjére kerül sor a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban.

A Szatmár Megyei Múzeum égisze alatt működő Posztmodern Távlatok Művelődési Műhelye keretében újabb irodalmi rendezvényre kerül sor április 3-án, szerda délután 17 órától. Ez alkalommal Halmosi Sándor költő olvas fel Ibrahim - a menta íze című verseskötetéből.

Halmosi a Noran Kiadónál, 2011-ben közölt kötete 1996-tól 2010-ig íródott költeményeit tartalmazza, válogatott és új verseket egyaránt.

A felolvasóestnek a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban működő Esperesi Hivatal gyűlésterme ad otthont. A beszélgetést Kereskényi Sándor irodalomtörténész moderálja majd.

A költő április 3-4. között rendhagyó irodalomórákat is tart a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, a „Tudj többet, legyél jobb" rendhagyó oktatási hét keretében. Úgy a beszélgetés, mint az irodalomórák témája: a mai magyar költő, értelmiségi hivatása, feladata, valamint a költészet szerepe életünkben.

A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak az eseményre.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: