2008-04-02 16:32:50• hírek • Szatmar.ro

Hat játszótér épül

 Szeptemberre elkészülhetnek a Carpati I, II és a Mikro 17 negyedekbe tervezett játszóterek.

A kormány tavaly év októberében hagyta jóvá a Környezetvédelmi Alapból finanszírozott zöldövezetek, parkok és játszóterek létesítésének országos listáját. Szatmárnémeti is sikeresen pályázott. 

A licit március második felében zárult le, amelyet ajánlatával a szatmárnémeti SC Metaplant SRL nyert. A cég TVA nélkül 1.493.498,95 lej összértékben vállalta fel a munkálatokat. A kivitelezésre hat hónapot vállalt, valamint az elvégzett munka után biztosít tíz év garanciát is.

Ilyés Gyula polgármester a szerdán tartott sajtótájékoztatóján elmondta, aláírták már a szerződést, amelynek értelmében hamarosan elkezdődhetnek a munkálatok. Várhatóan augusztus vagy szeptember hónapra a Carpati I, II és a Mikro 17 negyedekben kiépülhet hat új játszótér és a hozzájuk tartozó zöldövezet.

-A munkálatok eleinte nem lesznek látványosak, ugyanis minden attól függ, hogy milyen gyorsan tudják a játszóterek berendezéseit leszállítani. Reméljük, hogy az ősz beálltával, mind a hat helyen készen lesznek a modern játszóterek, amelyek hangulatosabbá teszik majd a negyedek bizonyos részeit. - fejtette ki Ilyés.

P.A. 

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: