2011-01-26 11:16:36• hírek • Szatmar.ro

Beszámolt a közösségi rendőrség

A működését 2005. december elsején elkezdő Közösségi rendőrség az elmúlt évek során egyre nagyobb szerepet kapott a közrend fenntartásában, derült ki szerv jelentéséből.

A helyi önkormányzathoz tartozó rendfenntartó erő összesen 112 alkalmazottal működik, ezek közül 99 közalkalmazottak, míg 13-an egyéni munkakönyvvel a személyzet részét képezik. A 2010-es évben összesen 761 alkalommal hajtottak végre különböző akciót a közrend fenntartásában, a csempészáruk értékesítésének megfékezésében, illetve a környezetvédelem jegyében.
A közrend fenntartása céljából 371 alkalommal jártak terepen, többek között a polgármesteri hivatal által fenntartott játszóterek, iskolák környékét ellenőrizték, de az olyan fontos városrészeket is felügyelték, mint a Főtér, a Coposu sétány, a Kossuth-kert-i Zöld Ház, vagy például a Helyi Adók és Illetékek Hivatalát.

A koldusok, hajléktalanok felkutatásában és ezek adatainak nyilvántartásba vételében szintén kivették részüket. A tilosban parkoló autók sofőrjei számára számtalan esetben kellett büntetést kiróniuk, de a kocsmák ellenőrzését sem hagyták ki munkájukból. Összesen 394 alkalommal terepeztek szórakozóhelyeken, éttermekben, fast-foodokban, 156 alkalommal pedig a csempész termékek árusait kutatták fel.
A zöld övezetbe autóval történő behajtást, az illegálisan létrehozott állatneveldék tulajdonosait, a tilos helyen történő hulladéklerakáson ért személyeket 171 alkalommal büntették a rendőrség dolgozói.

259 elhagyott autó tulajdonosa számára állítottak ki felszólítást, amiből 119 esetben a tulajdonosok, míg 19 esetben a közösségi rendőrség szállíttatta el ezeket. 11 további személygépjárművet az ócskavas telepre szállítottak, míg további 110 jármű helyzetének megoldása folyamatban van.
Az elmúlt évben összesen 130 fellebbezés érkezett a Közösségi Rendőrséghez, amiből 16 esetben a pénzbírságot figyelmeztetéssé minősítették, 27 esetben visszautasították a bírság elleni fellebbezést, 10 esetben jóvá volt hagyva a kérelem és megszüntették a bírságot, 77 további ügyön pedig dolgoznak még.


Az illegális árusokat is ellenőrizték
Az illegális árusokat is ellenőrizték


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: