2010-09-08 13:38:21• hírek • Szatmar.ro

Beszámolnak a lakosság-nyilvántartók

Bőven akad munkájuk a szatmárnémeti lakossági nyilvántartó iroda alkalmazottainak, hiszen az elmúlt egy hónapban 1994 személy számára bocsájtottak ki személyi igazolványt, illetve tartózkodási engedélyt.

Az 1832 személy közül, akinek augusztusban személyit adtak, mindössze 152-en 14 és 18 év közöttiek. A legtöbb személynek a régi igazolványa érvényét vesztette. 1048 személy cseréltette ki igazolványát ebből az okból, 179 személy pedig a névváltoztatás miatt. 550-en a lakcím megváltozásának köszönhetően igényelt új dokumentumot, 79-en pedig azért, mert vagy új nevet kapott az utca, vagy pedig az ingatlanokat számozták újra. Az iratok elvesztése is gyakori, 127 személynek kellett emiatt új igazolványt csináltatnia. 18 személy külföldre telepedése következtében változtatta meg lakhelyét.

A 18 évet betöltött személyek számára 1634 szavazókártyát kézbesítettek. 119 születési bizonyítványt és 137 halotti bizonyítványt bocsájtottak ki az elmúlt hónapban.

A válóperek száma csökkent az elmúlt hónapokhoz képest, júniusban például 59 válási határozatot adott ki a nyilvántartó iroda, augusztusban viszont csak 28 határozat született. Az igazoló dokumentumok kibocsájtása mellett más feladatokat is ellátott a hivatal. Olyan közintézmények kérésére, akiknek a közrend, közbiztonság, igazságszolgáltatás, gyerekvédelmi tevékenységi körrel rendelkeznek, de ugyanúgy jogi és fizikai személyek igénylésére a lakosságnyilvántartó iroda utánanéz a nyilvántartásban bizonyos a kérelemben szereplő személyeknek. Augusztusban 313 személy adatainak néztek utána.

133 személy megbüntettek amiatt, hogy a lakhely, vagy tartózkodási hely nem egyezett a személyazonossági igazolványban szereplő adatokkal. A különlegesebb esetek ügyében az elmúlt hónapban 177 személyt fogadtak az irodába.


1832 személy kapott új igazolványt augusztusban
Augustusban 1832 személy kapott új igazolványt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: