2010-07-06 17:29:49• hírek • Czinzel László

Beszámol a lakosságnyilvántartó

Nem unatkoznak a szatmárnémeti lakossági nyilvántartó iroda alkalmazottai, hiszen az elmúlt egy hónapban 1531 személy számára bocsájtottak ki személyi igazolványt illetve tartózkodási engedélyt.

Az 1376 személy közül, akinek személyit adtak mindössze 123-an voltak 14 és 18 év közöttiek. A legtöbb személynek a régi igazolványa érvényét vesztette, 106 személy névváltoztatás miatt, 334-en pedig a lakcím megváltozása miatt igényeltek új dokumentumot. Az iratok elvesztése is gyakori, 125 személynek kellett emiatt új igazolványt kiadni.
A 18 évet betöltöttek számára 1196 szavazókártyát is kézbesítettek.

100 születési bizonyítványt és 115 halotti bizonyítványt bocsájtottak ki az elmúlt hónapban. A válóperek is mondhatni mindennaposak, júniusban ugyanis 59 válási határozatot adott ki a nyilvántartó iroda. 27 személy esetében a lakhelyet kellett megváltoztatni külföldre település következtében. Az igazoló dokumentumok kibocsájtása mellett más feladatokat is ellátott a hivatal. Olyan közintézmények kérésére, akiknek a közrend, közbiztonság, igazságszolgáltatás, gyerekvédelmi tevékenységi körrel rendelkeznek, de ugyanúgy jogi és fizikai személyek igénylésére a lakosságnyilvántartó iroda 428 személy adatainak nézett utána. 131 személyt meg is bűntettek amiatt, hogy az igazolványaikat nem cseréltették ki időben.

Június 18-án a Szatmárzsadány negyedbe látogatott ki a nyilvántartó iroda személyzete, hogy iratokat készítsenek az amúgy törvénytelenül itt tartózkodó romák számára. 9 személyről készítettek fényképet és szerezték be azokat a dokumentumokat, amelyek szükségesek a személyi igazolvány elkészítéséhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: