2015-03-12 16:36:35• hírek • Kocsis Zoltán

Beruházóra várva

A szatmárnémeti önkormányzat megváltoztatná a Károlyi és a Szatmárzsadányi (Closca) utak kereszteződésénél található terület közigazgatási rendeltetését, ezzel járulva hozzá, hogy esetleges beruházót találjanak.

Évekkel ezelőtt, amikor kiderült, hogy az OMV benzinkutat kíván nyitni a szatmáriak által csak Burgya-sarokként ismert területre, hatalmas vitát és nemtetszést váltott ki a környék lakóiból. Ehhez képest a csütörtöki közvitán senki sem jelent meg...

Néhány évi működés után aztán az osztrákok úgy döntöttek, nem működtetik tovább a kutat. Fogták magukat és összepakoltak. Közel egy éve üresen áll az egykori benzinkút helye, sokan eredeti rendeltetése szerint ismét parkolóként használják.

Az önkormányzat azt szeretné, hogy az 1600 négyzetméternyi terület jelenlegi közigazgatási rendeltetését megváltoztassák. Most ugyanis a városrész-rendezési tervben úgy szerepel, mint a közúti közlekedési hálózat egy része - erre pedig nem lehet építkezési engedélyt kiadni. A rendeltetés megváltoztatása azonban hosszadalmas folyamat, amely során több közmeghallgatást is kell tartani - végezetül pedig a városi tanács döntésére is szükség van.

„Jelenleg szó sincs arról, hogy valaki bármit is szeretne oda építeni. Ha lenne valaki, akkor sem tehetné. Amennyiben azonban megváltoztatjuk a közigazgatási rendeltetését, akkor ez értékes terület még vonzóbbá válik a beruházók számára", magyarázta Szűcs Zsigmond, a polgármesteri hivatal beruházásokért felelős irodájának vezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: