2012-07-23 19:06:06• hírek • Kocsis Zoltán

Beruházásoktól vont el pénzt a Megyei Tanács

Fontos beruházásoktól vont el jelentős összeget a Szatmár Megyei Tanács, miközben megnövelte többek között az repülőnapok költségvetését. Túlzott optimizmusról tesz tanúbizonyságot az a döntés is, mely szerint jövőre közel kétszer annyit költ majd a tanács az utak javítására, mint amekkora összeget az idén a kormány erre biztosított.

A Megyei Tanács (MT) rendes havi ülése tulajdonképpen Radu Giurca PDL-és tanácsos felszólalásával kezdődött. A volt prefektus reményének adott hangot, hogy az MT új vezetősége nem politikai megfontolások, hanem reális szociális szükségletek alapján osztja majd le a támogatást a különböző önkormányzatoknak.

Az USL vezette tanács legfontosabb döntésében rá is cáfolt erre a vádra, igaz, nem oly módon, amely üdvözlendő lenne: egy millió lejjel csökkentette a Lunaforráson található síparadicsom építésére szánt összegeket, további 1,7 millióval megkurtítva továbbá a krasznabélteki fürdő létrehozására szánt támogatást is.

Az átcsoportosítás egyik „nyertese" a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér lett, amelynek 750.000 lejjel növelték a költségvetését. Ebből a működtetési költségek 650.000 lejt tesznek ki, százezer lejt pedig a repülőnapokra szán az USL vezette tanács. Ezzel a lépéssel immár 186.000 lejre nőtt az esemény költségvetése - összehasonlításként a Város Napok 150.000 lejbe kerültek...

Az átcsoportosított összegből 750.000 lejt költ majd az MT utak javítására, 250.000 lejjel növelte az Olimpia labdarúgócsapatának idei költségvetését, egyenként 150.000 lejjel támogatja a Nagykároly-Tasnád, Mikola - Szatmárnémeti és Turc - Avas kistérségek fejlesztését és közel százezer eurót fordít az egészségügy fejlesztésére. Ezen összegből modernizálják a szellőztető rendszert a pszichiátria-osztályon, ahová videókamerás rendszert is beszerelnek. A digitális receptek bevezetése miatt szükség van néhány számítógép beszerzésére, felújítják az orr-fülgégészeti osztályt, az agyvérzéses betegek kezelésének elősegítésére pedig egy elektromiográfia-készüléket is vásárol az MT az elkülönített összegből - mondta Csehi Árpád, a tanács alelnöke.

A tanács másik fajsúlyos döntése alapján jövőre 15 millió lejt különít el a megye útjainak javítására. Ez egy horribilis összeg, azt figyelembe véve, hogy az idén összesen 7,8 millió lejt irányzott elő a kormány Szatmár megyének az utak karbantartására - és ebbe az összegbe beletartozik az útépítéstől a kátyúzáson át a hó eltakarításáig minden olyan tevékenység, amely az utakkal kapcsolatos.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: