2015-07-09 19:01:55• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb két utcát aszfaltoznak Sárközújlakon

A nagyszabású kanalizálási munkálatokkal párhuzamosan aszfaltozási munkálatok kezdődtek a napokban Sárközújlakon. Még az idei év során további aszfaltozás is szerepel a tervek között, a községközpont után a hozzá tartozó településeken, Adorjánban és Kissárközön is.

A napokban láttak hozzá a kisváros két utcája, a Lebedei és a Petőfi Sándor leasztaltozásához. Amint azt Piricsi Artúr polgármester a Szatmár.ro megkeresésére elmondta, a két utca hossza összesen közel hétszáz méter, a beruházás pedig 300.000 lej körüli összegbe kerül.

„A Petőfi utcára csak egy réteg aszfaltot húzunk, a Lebedeire viszont kettőt, mivel itt a teherforgalom is jelentős. Ezen az utcán keresztül ugyanis ki lehet kerülni a város központját", magyarázta Piricsi.

A szatmári kisvárosban jelenleg gőzerővel dolgoznak a kanalizálási rendszer kiépítésén is, jelenleg öt különböző csapat teszi a dolgát a település más-más részén. Több utcán csak ennek végeztével kezdődnek majd el a modernizálási munkálatok. A Petőfi utcán ezt már évekkel ezelőtt megcsinálták, a Lebedei utcán pedig mostanra végezték el azokat a beavatkozások, amelyek eddig az aszfaltozás útjába álltak, magyarázta a polgármester.

Piricsi Artúr az idei tervekkel kapcsolatban elárulta, hogy Sárközújlakon aszfalt kerül majd az 1,1 kilométer hosszú Laar Vasile utcára, míg Adorjánban 350 méter hosszan aszfaltoznak le két utcát, Kissárközön pedig szintén hasonló volumenű aszfaltozást szeretnének elvégezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: