2017-08-31 14:34:31• hírek • mlsz.hu

Bernd Storck: Fel akarunk nőni a szurkolók bizalmához

Bernd Storck szövetségi kapitány támadó szellemű magyar válogatottat szeretne a pályán látni a csütörtöki, lettek elleni vb-selejtezőn (Groupama Aréna, 21.45). A magyar válogatott szerda este megtartotta a csütörtöki, lettek elleni vb-selejtezőt megelőző utolsó edzését, majd hivatalos sajtótájékoztatóját. Bernd Storck szövetségi kapitány elmondta: Márkvárt Dávidot leszámítva mindenki egészségesen, jó formában várja a mérkőzést.

- Nagyon fontos az előttünk álló két mérkőzés, mert tudjuk, hogy mindkét találkozón sok szurkoló lesz a stadionban, mi pedig szeretnénk teljes mértékben kiszolgálni őket - fogalmazott Bernd Storck. - Napok alatt elkeltek a portugálok elleni meccs belépői, és már alig van jegy a lettek elleni selejtezőre. Úgy gondolom, elsősorban a múltbeli mérkőzéseknek köszönhető a szurkolóink már-már megható kitartása, támogatása, ha össze akarom foglalni, mi a legfontosabb most számunkra, azt mondhatom, hogy mi ehhez a megtisztelő bizalomhoz szeretnénk felnőni, ezt szeretnék meghálálni a szurkolóknak. Ennek megfelelően nagyon várjuk a találkozót, és megígérhetem, mindent beleadunk, hogy megörvendeztessük a közönségünket. A csapat pontosan tudja, mit kell tennie, mindent elterveztünk, felkészülten várjuk a meccset, nem érhet meglepetésként ellenfelünk taktikája sem.

A vendégek várt játékáról szólva a kapitány elmondta: egy masszív, jól védekező ellenfélre van kilátás.

- Nem volt sok időnk a közös edzésekre, nagyon sok taktikai elemet nem lehetett begyakorolni, ezért már az összetartás előtt igyekeztünk felkészíteni a játékosokat a ránk váró feladatokra. A lettek öt védővel játszanak, roppant defenzív játékot képviselnek, még a portugáloknak is nehéz volt feltörniük a védelmüket. Oda kell figyelnünk az átmeneteikre, a kontráikra, mert ebben erős lehet az ellenfelünk. Offenzív játékot várnak tőlünk, mi ennek megfelelően támadó szellemben lépünk pályára, és elsősorban a gólszerzésre törekszünk majd - fogalmazott Bernd Storck.

Gulácsi Péter, a válogatott kapusa elmondta: a múlttal már nem foglalkozik, a profi sportban előre kell tekinteni, így tesz most a csapat is.

- Örülünk, hogy telt ház előtt játszhatunk, megpróbáljuk magunk mellé állítani a szurkolókat, és támadó szellemben kezdeni a mérkőzést. A lettek az első mérkőzésen pontrúgásokból és kontrákból voltak veszélyesek, hasonlóra számítunk tőlük most is, és ezek alapján felkészültünk a várható játékukra - mondta az RB Leipzig kapusa.



A sajtótájékoztatón szintén résztvevő Varga Roland kiemelte: voltak hullámvölgyek a karrierjében, és nagyon örül, hogy ezeket maga mögött hagyva ismét a válogatott keret tagja lehet, szeretné jó teljesítménnyel meghálálni a bizalmat.

Ami Lettország csapatát illeti, néhány, Lengyelországban légióskodó játékost (Pavels Steinbors, Vitalijs Maksimenko, Igors Tarasovs, Deniss Rakels, Vladislavs Gutkovskis) kivéve a többség a hazai pontvadászatban keresi a kenyerét. Kivételt képez ez alól Andris Vanins, aki a svájci Zürich kapusa.

Íme Magyarország kerete:
Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Videoton FC), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien Funde), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Pintér Ádám (Greuther Fürth)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Al-Vahda), Elek Ákos (Kajrat Almati), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (FK Asztana), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Dániel (Újpest FC), Pátkai Máté (Videoton FC), Stieber Zoltán (D.C. United), Varga Roland (Ferencváros)
Csatárok: Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Priskin Tamás (Ferencváros), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: