2018-02-05 13:49:48• hírek • Közlemény

Bernarda Alba háza – előadás a Máltai Szeretetszolgálat támogatására

Jótékonysági céllal látható az Északi Színház Harag György Társulatának és román tagozatának közös miniévadja keretében a Sorin Militaru rendezte Bernarda Alba háza.

Az előadás kedden, február 6-án lesz megtartva, 19 órától, a színház nagytermében. A társulat a teljes bevétellel a Máltai Szeretetszolgálatot támogatja.


A Harag György Társulat az utolsó, székhelyén játszott Bernarda Alba háza előadásra szeretettel várja mindazon bérleteseket is, akik valamilyen okból lemaradtak az előadásról, de szeretnék megtekinteni azt. Utóbbiak a színház Horea úti jegyirodájában írathatják át bérleteiket a keddi előadásra. Amennyiben pedig adakozni szeretnének a kedvezményezett civil szervezetnek, ugyanott, vagy a színház előcsarnokában elhelyezett urnák segítségével tehetik ezt meg.


Képzeljünk el egy pletykaéhes Andalúz falut, ahol a tradíció erejénél csak egy dolog lehet fontosabb: hogy mit gondolnak rólunk mások... Ilyen közegben él Bernarda Alba, öt – jócskán eladósorban lévő – lányával, háborodott édesanyjával, és két szolgálójával. Férje halála után Bernarda, az ősi szokásoknak megfelelően, a gyász börtönévé változtatja a családi házat. Nyolc évnyi rabságra ítélt lányai szinte csak az ablakréseken át, és a szolgálók pletykáin keresztül érintkezhetnek a külvilággal, melytől anyjuk rettegve félti őket, és amely a testi és lelki szerelem lehetőségével csábítja a nővéreket. A ház környékén ólálkodó férfiak látványa újra meg újra felébreszti bennük az elfojtott vágyakat... „Érzed ezt a csendet? Pedig minden szobában vihar dúl. Ha kitör, mindannyiunkat elsöpör…”


Az előadás szereplői: Tóth Tünde m. v., László Zita, Rappert-Vencz Stella, Bogár Barbara, Bándi Johanna, Kovács Nikolett, Keresztes Ágnes, Méhes Kati, Gál Ágnes, Moldován Blanka, Laczkó Tekla, Bodea Tibor, Poszet Nándor, Orbán Zsolt, Frumen Gergő, Varga Sándor. A produkció díszletét Fornvald Gréti tervezte, jelmezei Márton Erika m. v. munkáját dicsérik. A produkció koreográfusa András Lóránt m. v., dramaturgja Bessenyei Gedő István. Az előadás ügyelője és súgója Szabó Ritta.


A jótékonysági előadásra jegyek korlátozott számban a színház Horea úti jegypénztárában válthatók hétköznap 10 és 17 óra között, vagy előadás előtt egy órával; bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: