2007-07-21 15:08:24• hírek • Tamás Jakab

A maffia irányította

 Az olasz bajnokság korrupciós ügyeiről egy korábbi kiválóság is nyilatkozott.

A 80-as években nagy közönség kedvencként tartották számon a Doktornak is becézett brazil futballzsenit, Sócrates-t. A játékos az 1984-85-ös idényben a Fiorentina-hoz szerződött, hogy kipróbálhassa magát a Serie A küzdelemsorozatában is. Akkoriban érthetetlen módon eléggé gyenge szezont produkált, sokan nem is értették mi történt vele.

A játékos a napokban tiszta vizet öntött a pohárba, és világgá kürtölte, mi is volt az oka visszafogott teljesítményének. Állítása szerint akkor telt be a pohár, amikor a lilák színeiben egy rendkívül fontos hazai mérkőzésre készültek az öltözőben. A csapatkapitány, Eraldo Pecci azt az utasítást tolmácsolta a játékosok felé, hogy döntetlent kell játszaniuk, azonban ezt Sócrates határozottan visszautasította. Azon a mérkőzésen a csapattagok egyáltalán nem passzoltak a kiváló futballistának, és érdekes módon 0-0 arányú döntetlen született a meccsen.

A játékos szerint annak idején és manapság is a maffia tartja kézben az egész olasz focit, amelyben a játékosok és a bírók is egyaránt benne vannak.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: