2011-11-29 10:49:33• hírek • Sárközy Júlia, MTI

Berlusconi unatkozott a saját tárgyalásán

Ismét részt vett a milánói bíróságon ellene folyó per tárgyalásán Silvio Berlusconi volt miniszterelnök, aki szerint a tárgyalás teljesen felesleges és pénzbe kerül.

A Mills-ügy újabb tárgyalásán töltötte napját Silvio Berlusconi, aki november 12-i lemondása óta másodszor vett részt az év elején kezdődött bírósági tárgyalássorozaton. A tárgyalás szünetében, a milánói bíróság épületében levő presszóban Berlusconi úgy nyilatkozott az újságíróknak, hogy "nagyon nehéz volt ébren maradnom". A tárgyalóteremben készült felvételek azt mutatták, hogy a pert csendben követő Berlusconinak többször is lecsukódott a szeme.    

A vesztegetéssel vádolt Berlusconi "paradoxonnak" nevezte a bírók elszántságát, hangoztatva, hogy a tárgyalás mindenképpen eredménytelenül fog lezárulni, mivel az ügy februárban elévül. "A tárgyalóteremben jelen levő összes személy...időt veszteget arra, hogy munkája végén egy nagy nulla álljon" - fogalmazott Berlusconi.      

A december 19-én folytatódó pert David Mills brit ügyvédről nevezték el Mills-ügynek. Őt a milánói bíróság 2009-ben első és másodfokon négy és fél év börtönre ítélte, majd elévülés miatt a semmítőszék 2010-ben felmentette. A vád szerint Mills hamis vallomással segítette Berlusconit az 1996-ban kezdődött, törvénytelen pártfinanszírozásról szóló All Iberians-perben. Millsnek állítólag 600 ezer dollárt fizetett Berlusconi.

Az olasz tudósítók megjegyezték, hogy Berlusconi miniszterelnöknek kijáró védelmet kapott: a bíróság környékét és folyosóit rendőrkordon biztosította, s az ülésteremben fehér vászonnal takarták le a raboknak fenntartott "ketrecet".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: