2013-10-24 10:52:17• hírek • MTI

Berlusconinak ismét bíróság elé kell állnia

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnöknek újból bíróság elé kell állnia korrupció vádjával - közölték szerdán olasz igazságügyi tisztségviselők. Előzetes bírósági meghallgatása jövő év február 11-én lesz.

Nápolyi ügyészek azzal vádolják Berlusconit, hogy még 2006-ban megvesztegetett egy volt szenátort, Sergio De Gregoriót azért, hogy az hűtlen legyen pártjához - az Olaszország Értékei nevű, meglehetősen csekély jelentőségűhöz - és lejárassa az akkori miniszterelnök, Romano Prodi kormányát.

A megvesztegetést a volt szenátor bevallotta. Vallomása szerint 3 millió eurót - 900 millió forintnyi összeget - kapott Berlusconitól pálfordulásáért, és hogy megpróbáljon rávenni más szenátorokat is a köpönyegforgatásra. Gregorió elpártolása hozzájárult ahhoz, hogy megingott Prodi balközép kormánya és végül összeomlott.

"Tisztáztam a lelkiismeretem amennyire lehet, és bocsánatot kérek azért, amit tettem" - mondta Gregorió a SkyTG24 tévének. A volt szenátort megvesztegetésért húsz hónap börtönre ítélték vádalku eredményeként.

Berlusconi szerdán tagadta, hogy bármi helytelent tett volna. Ügyvédje, Michele Cerabona meglehetősen semmitmondón annyit mondott, hogy biztos az előzetes bírósági meghallgatás kimenetelében.

Berlusconit augusztusban adócsalásért és más ügyekért találta bűnösnek a bíróság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: