2011-03-09 07:17:29• hírek • MTI/AFP

Berlusconi ellen tüntettek a nők

Nők százai vonultak utcára Rómában, Firenzében és Milánóban kedden, a nemzetközi nőnap alkalmából, hogy a nők méltóságának és jogainak tiszteletben tartását követeljék.

A tüntetéseket a "Ha nem most, akkor mikor?" elnevezésű szervezet hívta össze, ugyanaz, amelynek felhívására február 13-án több mint kétszáz olasz városban félmillióan gyűltek össze, hogy demonstráljanak a sorozatosan szexbotrányokba keveredő Silvio Berlusconi miniszterelnök ellen. "Ki akarjuk fejezni haragunkat a politikai osztály ügyei miatt. Itt a nők szexuális kapcsolatot létesítenek nagyhatalmú férfiakkal, hogy bejussanak a parlamentbe" - mondta egy asszony. Hozzátette: - "A nőkkel tárgyként bánnak. Szégyellem, hogy ilyen miniszterelnökünk van, mint Berlusconi."

A nőnapi tüntetések résztvevői azt követelték, hogy építsenek több bölcsödét az országban, tegyék kedvezőbbé a szülési szabadság feltételeit, számolják fel a férfiak és a nők bérezése közötti különbségeket, valamint bontsák le a láthatatlan akadályokat a magasabb posztra törekvő nők előtt.

Az olasz parlament jelenleg tárgyalja azt a törvénytervezetet, amely kötelezővé teszi a vállalatoknak, hogy az igazgatótanácsok tagjainak legalább 30 százaléka nő legyen. A tőzsdén jegyzett olasz cégek igazgatótanácsaiban a nők aránya jelenleg mindössze 5 százalék.

Olaszországban nagyon kevés gyermek születik, egy szülőképes korú nőre 1,4 gyerek jut. Az olasz nők az átlagot tekintve magasabb végzettségűek, mint a férfiak, mégis csak minden második nő dolgozik, miközben ez az arány az Európai Unióban 59 százalék.

Berlusconi imádja a nőket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: