2012-02-24 07:51:02• hírek • Szatmar.ro

Berlin, Budapest, Balaton partja

Mozgalmas hétvége elé néznek a Szatmárnémeti Sportklub vívói: ki Berlinben, ki Budapesten, ki pedig a Balaton partján lép pástra valamely jelentős nemzetközi versenyen.

A legnagyobb kihívás előtt az Árkosi Bertalan, Adrian Pop, Adrian Szilagyi és Andrei Radu alkotta felnőtt férfi párbajcsapat áll: ők a Fehér Medve versenyen vesznek részt. Berlin viadala egyben Európa egyik legrégebbi és legnagyobb hagyományokkal rendelkező megmérettetése, ahol nem a Világkupa vagy a Grand Prix szabályai szerint küzdenek meg a felek, hanem egy speciális német rendszer alapján, amelyben több asszót vívnak a versenyzők.

Mind a négy szatmári legény ott volt tavaly is Berlinben, akkor Árkosi a 11., Radu (még nagyváradi színekben) a 20., Pop a 25., Szilágyi pedig a 60. helyen végzett. Négyük legjobb eredményét Pop érte el még 2008-ban, akkor ezüstérmet szerzett.

A Fehér Medve súlyát jelzi, hogy idén 33 ország (Németország, Románia, Magyarország, Auszrtália, Belgium, Chile, Nagy-Britannia, Finnország, Franciaország, Grúzia, Görögország, Írország, Olaszország, Kamerun, Kanada, Kazahsztán, Kuvait, Lettország, Litvánia, Moldova, Hollandia, Norvégia, Ausztria, Lengyelország, Oroszország, Svédország, Svájc, Szingapúr, Szlovákia, Spanyolország, Ukrajna, Csehország, Egyesült Államok) 290 versenyzője vesz részt rajta.

A Sportklub üdvöskéje, Amalia Tataran eközben Budapesten, a Westend felnőtt Grand Prix-n  lép pástra. Mivel a verseny a május végén záródó olimpiai kvalifikáció kiemelt állomása, nagy számú, színvonalas mezőnyre kell számítani: 184-en jelezték részvételi szándékukat.

Szintén a magyar fővárosban, a Fülöp Mihály Emlékversenyen vívnak majd az Izsáki Arnold és Simona Surducan edzette tőrözők is, név szerint Pop Edwin, Ştefan Chelu, Steven Pop, Bódi Dávid, Rebeca Aldea, Potor Andrea, Szilágyi Briana, Kőrösi Melissa, Jáger Viktória és Dachman Beatrix.

Ugyancsak Magyarországon, pontosabban Balatonkapolcán méri össze tudását az Olimpici versenysorozat keretein belül Nagy Lehel vezetésével a Sportklub tizenhat párbajtőröző növendéke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: