2015-05-03 14:42:28• hírek • Szatmár.ro

Bérletszünetben látható az Én és a kisöcsém

Ismét bérletszünetben tűzi műsorára nagy közönségsikernek örvendő operett-előadását a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata. Május 9-én, szombaton, 19 órától az Eisemann-Szilágyi szerzőpáros Én és a kisöcsém című közismert operettjét láthatják az érdeklődők a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében. Az előadásra felnőtt nézők 20 lejért, diákok és nyugdíjasok 15 lejért válthatnak belépőket.

Eisemann Mihály és Szilágyi László „vidám társasutazása" hosszú idők óta a könnyed színházi műfajok legkedveltebbjei közé tartozik. Klasszikussá vált, sok slágerrel megtűzdelt, szellemes történet. A néző remek humorral, egy jó adag pimaszsággal, tobzódó ötletekkel találkozik, de a darab egy pillanatig sem rugaszkodik el a műfaj szigorú szabályaitól. Mire kiderül, hogy a főszereplő fiú tulajdonképpen lány, olyan komikus helyzetek sorozatának kell bekövetkeznie, amelyek a bohózat és ezáltal a szerzők mély emberismeretéről és ironikus életfelfogásáról tesznek tanúbizonyságot. Életbölcsességek példáján keresztül láthatja a néző, hogy az emberi sors sokszor csupán egyetlen tétova mozdulaton múlik, és nem mindegy, hogy jobbra vagy balra lépünk el a szerencsénk, vagy ne adj' Isten szerencsétlenségünk elől. De nem kell izgulni, főhőseinkre elkerülhetetlenül vár a boldogság.

„Én és a kisöcsém, fütyülünk a nőkre az idén..." - talán ez a legismertebb betétdala ennek az operettnek, amelyet Eisemann Mihály és Szilágyi László 1934-ben írt, és amelyet minden évadban műsorára tűz valamelyik magyar nyelvű színház. A szerelmi történet Velencében játszódik, és egy kirándulás során összezárt, különféle sorsú és társadalmi helyzetű emberek találkozásáról mesél. A helyzetkomikum és szövegpoénok alapjául a nélkülözhetetlen félreértések szolgálnak.

Jegyet váltani a színház Horea úti jegypénztárában lehet, minden hétköznap 10 és 17 óra között, vagy interneten a biletmaster.ro jegyértékesítő rendszeren keresztül, valamint előadás előtt egy órával a helyszínen. További információkért a 0261-7121060261-712106-os telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mailcímen lehet érdeklődni.0261-7121060261-712106

Jegyet nyerhetsz az előadásra!

A Szatmár.ro és a Harag György Színtársulat közös nyereményjátékán egy egyszemélyes belépőjegyet sorsolunk ki a bérletszünetes előadásra. Válaszolj a kérdésünkre, írd meg a helyes választ a neveddel és telefonszámoddal a jatek@szatmar.ro emailcímre és várd a május 8-án megtartandó sorsolást! A kérdés: kik írták az Én és a kisöcsém című operettet?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: