2015-03-09 16:54:37• hírek • Kocsis Zoltán

Bérlakás lehet a bentlakásokból Sárközújlakon

Az Európai Unió 2014-2020-as pályázati időszakával együtt kedvezőbb időszak kezdődhet Sárközújlak számára: az előző periódusban a kisvárosok számára alig állt nyitva az uniós pályázatok ajtaja. Ez a következőkben megváltozik, a Sárközújlaki Polgármesteri Hivatal pedig nem tétlenkedik: máris készíti el a pályázatokhoz szükséges megvalósíthatósági tanulmányokat.

Az egyik legfontosabb pályázat a jelenleg üresen álló bentlakás épületének rehabilitálását érinti. A négyszintes épület, amelynek minden egyes emelete 800 négyzetméternyi területű bérlakásokká alakulhat át. Piricsi Artúr polgármester nagyszabású terve alapján 40 lakást lehetne kialakítani benne. Az önkormányzat szakembereinek számításai szerint emeletenként két-két darab, 58 négyzetméter területű két szobás lakást, valamint nyolc, egyenként 37 négyzetméteres garzont lehetne kialakítani.

„A bérlakásokat elsősorban fiataloknak adhatnánk ki, de természetesen nem csak nekik. Meggyőződésem, hogy lenne rá igény", magyarázta lelkesen Piricsi.

Egy másik nagyszabású beruházás lehet egy sportcsarnok, illetve egy kultúrház megépítése. Mindkét esetben a szakemberek már dolgoznak a megvalósíthatósági tanulmányon. Utóbbi, azaz a kultúrház a jelenlegi futballpálya mellé épülne és akár négyszáz személy befogadására is képes lenne.

A negyedik jelentős pályázat a kisváros közterületének és a középületeinek felújítását célozza, az ötödik pedig mintegy 10-15 kilométernyi mezei út törtkövezését.

Nem kevésbé fontos megvalósítás lenne mintegy öt kilométernyi útszakasz leaszfaltozása a Scantei, a Balcescu, a Vladimirescu, a Randunelelor és a Tineterului utcákon.

A tervek egy része tehát már készen áll, egy másik része pedig készülőben. A nagyszabású beruházások megvalósításához szinte már csak az anyagi fedezetre van szükség. Azt viszont nem szabad szem elől téveszteni, hogy amikor az Európai Unió egy-egy pályázati tengelyt megnyit, létfontosságú, hogy az önkormányzatok azonnal kész tervekkel tudjanak előrukkolni. Piricsi Artúr és a tanács ezért is tartja fontosnak, hogy a fent említett hat pályázat mihamarabb elkészüljön.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: