2013-11-20 16:49:35• hírek • Szatmár.ro

Támogatják a tehetséges fiatalokat

Pataki Csaba szenátor és Kereskényi Gábor parlamenti képviselő tanulmányi ösztöndíjat alapítottak, amely által tehetséges Szatmár megyei diákok felsőoktatási tanulmányaihoz kívánnak hozzájárulni.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szatmár megyei két politikusa által biztosított havi 500 lejes ösztöndíjat idén Csomay Károly gencsi fiatalember nyerte el, aki a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem első évfolyamos hallgatója.

Kereskényi Gábor elmondása szerint dr. Láng László oktatóként figyelt fel a tehetséges diákra a Kölcsey Ferenc Főgimnázium általános asszisztensi posztliceális képzésén, majd ajánlotta a két fiatal politikus figyelmébe.

- Az RMDSZ mindig prioritásként kezelte az anyanyelvű oktatás kérdését, valamint fiatal szakembergárda kinevelését - mondta a képviselő. Ha már annyit fektettünk a szatmári egészségügy infrastruktúrájába, itt az ideje, hogy a humán erőforrás kérdéséhez is hozzájáruljunk. Csomay Károly tehetséges, ambíciós diák, aki bizonyosan jó hírét kelti majd megyénknek - tette hozzá Kereskényi, aki abbéli reményének is hangot adott, hogy tanulmányai végeztével Károly visszatér és itthon kezdi orvosi pályáját.

- Több olyan fiatalról is tudunk, aki nagy egyetemi központokban szerzett tudását itthon szeretné kamatoztatni. A tudás megszerzéséhez ugyanakkor támogatásra van szüksége, ebben igyekeztünk idén is segédkezni. Ezek a fiatalok érzik és átérzik a felelősségét annak, hogy szülőföldjükön építsenek jövőt a maguk és családjuk számára. A jövőben szeretnénk kibővíteni ennek a támogatásnak a körét, és szakemberek javaslatain épülő ajánlások alapján egyre több nehéz helyzetben lévő, tehetséges diákot támogatni" - szögezte le Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: