2009-01-05 16:32:56• hírek • Szatmar.ro

Berger szerint ésszerűtlen a Forma1

Az egykori osztrák pilóta szerint kiveszett a száguldó cirkuszból a józan ész.

Gerhard Berger szerint a Forma1 szereplői felelőtlenül költekeznek és a sportág problémái nagy részben ebből fakadnak, és nem a gazdasági világválság okozza őket.

A Benetton, a Ferrari és a McLaren egykori pilótája szerint a száguldó cirkusz szereplői tizedannyi költségvetéssel is működőképesek lennének, mint amennyit jelenleg felhasználnak. „Amit az istállók 150 millió euróból megvalósítanak, azt 15 millióból is el lehetne érni", tette hozzá Berger. Az osztrák szerint a Forma1 nem is a gazdasági válság miatt van egyre nagyobb gondban, hanem a felelőtlen költekezés és a józan ész elveszítése miatt. Elmondása szerint a tradicionális pályák egyre kevésbé tudják fedezni a költségeket, az utóbbi időben több szponzor is kihátrált a sportág mögül. Azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy néhány nagy autógyár is hamarosan megunja a pazarlást.

A néhai Ayrton Senna egyik legjobb barátjaként ismert Berger néhány héttel korábban eladta a Toro Rosso istállóban birtokolt 50%-os tulajdonrészét, mert a sportág vékony gazdasági alapokon nyugszik. „Üzletként kezeltem a Forma1-et, de rájöttem, hogy nem érdemes pénzt fektetnem egy olyan dologba, ami egészségtelen környezetben működik.", nyilatkozta az egykori sztár.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: