2008-02-11 13:03:43• hírek • István Löchli

Leosztották az éves költségvetést

 Az Egri Tanács megszavazta a község 2008-as költségvetését - szolgálati autót is vásárolnak.

Nemrégiben tartotta soros ülését az Egri község tanácsa, melyen a legjelentősebb napirendi pont a 2008-az költségvetés megszavazása volt.

Amint az Szabó Elek polgármester a Szatmár.ro-nak elmondta, az idei évben tovább szeretnék folytatni azt a nagyszabású munkát, melyet a tavalyi esztendőben már megkezdtek, és köztük talán a legfontosabb a vízvezetékrendszer befejezése, valamint a vízközpont kiépítése volt.

A tanácsülésen négy napirendi pontot vitattak meg, melyeket ellenvetés nélkül szavaztak meg a község elöljárói. Az első napirendi pont a költségvetés elfogadása volt, ahol 2 millió 100 ezer lejből gazdálkodhatott a Polgármesteri Hivatal, melynek egy részét az állami támogatásból, másik részét pedig saját költségvetésből sikerült finanszírozni. Idén a legnagyobb összeget, mintegy 830 ezer lejt a Polgármesteri Hivatal működésére és az alkalmazottak kifizetésére fognak költeni. A polgármester véleménye szerint ahhoz, hogy a hivatal megfelelőképpen működhessen, jó infrastrukturális felszereltséggel kell rendelkezniük, ezért újabb irodai eszközök beszerzését tervezik. A másik nagyobb támogatást az oktatás kapta, 588 ezer lejt szavaztak meg az Egri Csűry Bálint Általános Iskolának, hogy a már megkezdett modernizációkat be lehessen fejezni. A továbbiakban 210 ezer lejt a kultúra támogatására fordítanak az egriek, melyben szerepel a könyvtár építésének a befejezése, valamint a megfelelő infrastruktúra beszerzése, továbbá a környezetvédelemre, a személyszállításra valamint a községfejlesztésre is költeni fog az Egri község.

A második napirendi pont az újonnan épülő vízmű melletti 48-ár földterület megvásárlása volt, melyet 25 ezer lejért sikerült beszereznie a községnek. Egy legújabb törvény értelmében az ilyen jellegű létesítmények köré egy zárt zónát kell létrehozni, hogy ezzel védve legyen az ivóvíz, ezért szükséges volt a földterület megvásárlása. A másik érdekes napirendi pont négy egri út előléptetése volt, ugyanis mivel ezek még falusi útnak számítanak, ezért nem volt szerezhető rájuk támogatás, így elmaradt a felújítás. Amennyiben a kormány jóváhagyja a négy útszakaszt községi úttá léptetetését, azt követően már kérelmezhető az útszakaszok állami támogatásból való felújítása. Az utolsó napirendi pont egy szolgálati gépjármű beszerzése volt, ugyanis a község nem rendelkezik saját gépjárművel, ezért igen nehézkes volt a hivatalos ügyek elintézése. A tanácsosok határozata szerint egy Dacia Logan típusú gépjárművel fog gazdagodni Egri község.

Szabó Elek polgármester az épülő vízművet mutatja be. (Archív felvétel)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: