2009-03-24 13:50:52• hírek • Parajdi Andrea

Bérezési kérdésekről egyeztettek

A Megyei Tanács alárendelt intézményeinek, és a belső apparátusában dolgozó alkalmazottainak 2009-es bérezéséről egyeztetett, az őket képviselő szakszervezeti vezetőkkel Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. Mindenki azonos alapelven van: biztosítani a tavalyival arányos bérezést, s elkerülni az elbocsájtásokat.

Közel kétezer alkalmazott szakszervezeti képviselőivel ült tárgyalóasztalhoz Csehi Árpád tanácselnök március 24-én, délelőtt. Fő témaként a hamarosan aláírásra kerülő kollektív munkaszerződésekről egyeztettek. Korábban már tartottak a témában hasonló megbeszélést, ugyanis a szakszervezeti képviselők a kormány megszorításai és a megye csökkentett költségvetése miatt szükségszerűnek érezték, hogy a tanácselnökhöz forduljanak kéréseikkel.

A kedden megtartott találkozón Csehi elmondta, a Megyei Tanács azon lesz, hogy az alkalmazottak idei bérezését a tavalyi szinten megtarthassa, s elbocsájtásokat is kizárólag a legvégső esetben fog eszközölni. Ennek a célnak a véghezvitelét azonban számos külső tényező árnyékolja be.

Mint már említettük, komoly problémát okoz Szatmár megye számára a múlt évhez képest 30%-kal csökkent költségvetés, illetve a kamatköltségek drasztikus megnövekedése is. Mivel még arról sincsenek pontos információk, hogy a kormány mennyivel is redukálja a bónuszjövedelmeket, így a kollektív munkaszerződéseket is nehéz összeállítani.

Március 27-én dönt a Megyei Tanács a 2009-es költségvetésről, ezt követően pedig, ha szükséges, Csehi újra tárgyalóasztalhoz ül a szakszervezeti képviselőkkel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: