2016-10-29 21:20:53• hírek • Szatmar.ro

Béres Antal a Lázári RMDSZ új elnöke

Cél a helyi RMDSZ megújulása, ennek pedig első lépése, hogy a szervezet élére új elnök, alelnök és titkár került, de változott a választmány összetétele is. A megyei RMDSZ választmányát Magyar Lóránd parlamenti képviselőjelölt képviselte az ülésen.

Harkel János 16 év után távozott a szervezet éléről. „Mikor szükség volt rá, mindig össze tudtunk fogni, az elmúlt 16 évben mindent megnyertünk, amit csak lehetett, folyamatosan volt polgármesterünk és a helyi tanácsban is többségben voltunk, én hasonló sikereket kívánok utódomnak is"- fogalmazott Harkel.

A lázári RMDSZ Béres Antalt elnöknek, Kovács Albertet és Barabás Erikát alelnököknek, illetve Bálint Katalint és Ilonczai Zsombort jegyzőknek választották meg.

Béres Antal jelenleg a község alpolgármestereként tevékenykedik, 50 éves, két gyerekes családapa. „Alázatos munkát ígérhetek Önöknek. Azt tudom mondani, hogy ezentúl is ott leszek a helyiek között. Ahhoz azonban, hogy hatékony munkát tudjunk végezni, nagyon fontos, hogy a parlamenti választásokon is jól szerepeljünk, hiszen szükségünk van a bukaresti képviseletre"- fogalmazott az új elnök székfoglaló beszédében. Béres ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az RMDSZ nem csak választásokból áll, igen fontos feladatának tekinti a kulturális élet fellendítését is.

„A decemberi parlamenti választások tétje, hogy a Románia Magyar Demokrata Szövetség országszerte megszerezze a szavazatok 5 százalékát. Én nem szeretnék 2018-ban úgy élni, hogy 100 évvel Románia egyesülése után a magyar közösségnek nincs parlamenti képviselője. Az RMDSZ az egyetlen szervezet, amely hitelesen képviseli a lázári, kispeleskei, nagypeleskei, sándorhomoki, szárazberki, illetve kissári emberek érdekeit is."- fogalmazott Magyar.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: