2017-03-14 10:39:29• hírek • Kocsis Zoltán

Béremelésért tüntettek a környezetvédelmi ügynökség alkalmazottai

Két órás országos munkabeszüntetést hirdettek meg kedd délelőtt az Országos Környezetvédelmi Ügynökség megyei struktúrájának alkalmazottai. Azt kifogásolják, hogy miközben több állami intézmény dolgozóinak megemelte a fizetését a kormány, ők továbbra is nyolc évvel ezelőtti szinten állnak.

A környezetvédelmi ügynökség alkalmazottai ugyanis 2009 decemberében megállapított összeget vihetnek haza több mint hét évvel később is. Miközben többek között az állategyészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság, a betegbiztosítóház, a nyugdíjpénztár, a közegészségügyi igazgatóság vagy éppen az adóhivatal alkalmazottainak bérét a közelmúltban megemelte a kormány, kifogásolják a szerkesztőségünknek is eljuttatott közleményben.

Panaszaikkal írásban fordultak korábban a környezetvédelmi minisztériumhoz, ám ez következmények nékül maradt. Ezért döntöttek úgy, hogy március 14-én, kedden 10.00-12.00 óra között beszüntetik a munkát. Szatmárnémetiben kivonultak az ügynökség székhelye elé egy "Dolgozni akarunk, nem koldulni" feliratú transzparenssel.

„Hozzám fél tízkor jutott el a kollégák tájékoztatása, hogy 10.00-12.00 között felfüggesztik a munkavégzést”, mondta megkeresésünkre Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója. „Ha nem figyelnek ránk, akkor igyekszünk mi felhívni a figyelmet magunkra, problémáinkra”, tette hozzá.

Országszerte 4000, Szatmár megyében pedig 37 személy szüntette be a munkavégzést kedden. Mindez azonban csak a kezdet! Amennyiben a kormány nem teljesíti kéréseiket, akkor korlátlan ideig tartó munkabeszüntetést helyeztek kilátásba. Ami már komolyan érintené az engedélyek kiadását, jelentős problémát okozva az uniós pályázatok ügyintézésében.

A tiltakozáshoz csatlakozott a Környezetvédelmi Őrszolgálat is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: