2009-05-13 17:02:26• hírek • Parajdi Andrea

Testvérvárosi találkozó

A magyarországi Nyíregyháza és a német Iserlohn települések húsz évvel ezelőtt kötöttek testvérvárosi szerződést. Ez alkalomból Nyíregyháza ünnepséget szervez, amelyre az összes testvérvárosát, köztük Szatmárnémetit is meghívta.

Nyíregyháza a rendszerváltást követően a nemzetközi kapcsolatait egyre jobban kibővítette, az első testvérvárosi szerződést a német Iserlohn településsel írta alá, amelynek immár huszadik évfordulóját ünneplik. Nyíregyháza Önkormányzata méltóképpen akar megemlékezni az elmúlt évekről ezért hétvégén ünnepséget szervez, ahová az össze testvérvárosát meghívta. Szatmárnémetin kívül az ukrajnai Ungvár, a szlovákiai Eperjes, a finnországi Kajaani, a németországi Iserlohn, a nagy-britanniai St.Albans, a lengyel Rzeszów és az izraeli Kiryat-Motzkin képviseltetik magukat az eseményen.

 

Szatmárnémeti és Nyíregyháza 2000. márciusában írta alá a testvérvárosi szerződést, amely csupán keretbe foglalta, hivatalosította a már korábban meglévő együttműködést. Az elmúlt kilenc év pedig a kapcsolat ápolásának jegyében telt.

Ilyés Gyula polgármester elmondta Szatmárnémeti minden testvérvárosával próbál rendszeres találkozókat szervezni. Pénteken egy Wolfenbütteli küldöttséggel is találkoznak, akik a Caritas által működtetett "Barátság Háza" Nyitott Szociális Központ szombati megnyitó ünnepségére érkeznek Szatmárnémetibe.

Nyíregyháza ünnepelni hívta mind a nyolc testvérvárosát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: