2009-05-17 19:23:28• hírek • Ferenczi Noémi

Beregszászi napok

Most hétvégén zajlottak a Beregszászi Napok. A rendezvényen egy szatmárnémeti küldöttség is részt vett.

Szatmárnémeti és Beregszász között a tavalyi év augusztusában köttetett testvérvárosi szerződés, azonban a két egymáshoz igen közel fekvő város kapcsolatai hosszú időre nyúlnak vissza. A hármashatár közelsége, a közös történelmi gyökerek és a földrajzi hasonlóságok egy jól működő Beregszász - Nyíregyháza - Szatmárnémeti partnerségi tengelyt eredményeztek.
A szatmárnémetieket Gajdos István polgármester, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke fogadta. „Példaértékű a kisebbségek békés egymás mellett élése Beregszászon. A városban a 45 százalék magyar mellett 35 százalék az ukránok, 10-10 pedig a ruszinok és a cigányok részaránya. A városnapi megnyitón az ukrán himnusz után a magyar nemzeti ima is felcsendült" - mondta el a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor.

 

Az idei rendezvény változatos programokat kínált a résztvevő számára. A pénteki nap komoly- és könnyűzenei koncertjeit szombaton mazsorettfelvonulás, ünnepi műsor, sportvetélkedők, gálakoncert követte.

A délelőtt folyamán a város összes tanintézményének diákjai felvonultak és bemutatták rövid műsorukat, melyre hetekkel ezelőtt megkezdték a felkészülést.

Nehéz lenne felsorolni, hogy ez alatt a három nap alatt mennyi szórakoztató programot sikerült sikeresen lebonyolítaniuk a szervezőknek. Az idei Beregszászi napokon fellépett a Benkó Dixiland Band és Csepregi Éva. A rendezvény egyik fénypontja a tűzijáték volt.


Szombaton az összes iskola felvonult a központi téren
Szombaton az összes iskola felvonult a központi téren



Órákon át tartott a diákok felvonulása, fellépése
Órákon át tartott a diákok felvonulása, fellépése


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: