2018-02-23 07:26:11• hírek • MTI

Béranyáktól szeretne minél több gyermeket egy japán vállalkozó

A tehetős üzletemberről hosszas huzavona után a thaiföldi igazságszolgáltatás nemrégiben elismerte, hogy tizenhárom béranyától született gyermek édesapja. Mindez annak ellenére történt meg, hogy 2015-ben – részben éppen az ő esete miatt – törvényben tiltották meg külföldieknek béranya igénybe vételét.

Sigeta Micutoki nevét a világ pár évvel ezelőtt ismerhette meg, amikor kirobbant a thaiföldi béranyabotrány. Az üzletember akkor elmenekült az országból, de keresetet nyújtott be gyermekei felügyeleti jogát kérve. A férfi jelenleg már három gyermeket nevel hazájában. A kiskorúakat szintén béranyák hozták a világra, ugyancsak Thaiföldön. Most pedig feltett szándéka, hogy további utódjai is nála nevelkedhessen. A gyermekek jelenleg thaiföldi nevelőszülők gondozásában vannak.
 

A távol-keleti ország központi fiatalkorúak bírósága miután megállapította, hogy a 28 éves férfi a gyermekek biológiai édesapja,kizárólagos felügyeleti joggal ruházta fel az üzletembert. A bíróság úgy nyilatkozott az ügyben, hogy a gyerekek legjobb érdekeit az szolgálja, hogy biológiai szülőjével nőjenek fel. Valamint kimondták azt is, hogy az apa nem vétkes emberkereskedelem vádjában.
 

Sigeta Micutoki évente dollármilliókat keres az édesapja, Sigeta Jaszumicu alapította távközlési és biztosítási vállalatbirodalom egyik nagyrészvényeseként.
 

2014-ben a komoly médiaérdeklődést kiváltó eset akkor robbant ki, mikor egy ausztrál házaspár csak az egészséges kislányt vitte magával, a Down-szindrómás, szívbeteg ikerfiúról lemondott. A helyi rendőrség egy bangkoki lakásban ezt követően bukkant rá kilenc csecsemőre és egy állapotos béranyára A rendőrök később kiderítették, hogy valamennyi csecsemőnek a japán üzletember a biológiai apja, több másikkal egyetemben.
 

A hatóságok a botrány nyomán a katonai kormányzat előzetes jóváhagyását követően bűncselekménnyé nyilvánították a fizetett béranyaságot az országban.
 

Korábbi japán lapértesülések szerint Sigeta Micutoki azt mondta, hogy több száz gyermeket akar, és fagyasztóberendezés beszerzését is tervezi „örökítőanyagának” tartósításának érdekében. Így idősebb korában is születhetnének gyermekei. A béranyák egy részét felkutató thaiföldi klinika alapítója ugyancsak ráerősített erre az értesülésre. Ők úgy tudják, hogy a férfi minden évben, élete végéig 10-15 gyermek édesapjává szeretne válni. A távol-kelti bulvármédia nem tartja kizártnak, hogy Sigetanak Kambodzsában is lehetnek gyermekei ugyancsak béranyáktól, így népes „családja” nem kizárt, hogy akár már húsz fős is lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: