2009-10-05 16:35:29• hírek • Ferenczi Noémi

Bepótolták az elmaradt tanácsülést

Miután jelenlét hiányában elmaradt a múltheti rendkívüli városi tanácsülés, hétfőn ismét tárgyalóasztalhoz ültek a városatyák. Elfogadták az Orizont Rt.-nek a régi vízüzem telkére vonatkozó adminisztrálási jogának a visszavonását.

Az előző tanácsülésen a demokrata-liberális és a szociáldemokrata városatyák megbuktatták az Orizont Rt. régi vízüzem telkére vonatkozó adminisztrálási jogának visszavonását előíró határozattervezetet. A határozattervezet elutasítása mögött személyes érdeket lehet sejteni, ugyanis az Orizont Rt. az egyik PD-L-s megyei tanácsos tulajdonát képezi. Az önkormányzat óvoda építését tervezi az adott telekre. Az ehhez szükséges kormánytámogatást csak abban az esetben szerezheti meg az önkormányzat, ha tisztázza a telek jogi helyzetét.

A hétfői tanácsülésen huszonegy tanácsos volt jelen. Tizenhatan megszavazták, öten pedig tartózkodtak, így az végül zöld utat kapott a határozattervezet.

A hétfői tanácsülés hét napirendi pontja közül csupán egyel kapcsolatban voltak hozzászólások, mégpedig az Euromedia Group Kft. és az önkormányzat közötti szerződéssel kapcsolatban. Az Euromedia Group Kft. tulajdonát képezik azok a reklámpannók, melyek nagy része a buszmegállókban van elhelyezve. A kft. és az önkormányzat között kötött partnerségi szerződés értelmében, a kft. reklámpannókból származó bevételének huszonöt százalékát köteles a városnak kifizetni.

A szerződés megújítására vonatkozó határozattervezet is szerepelt már korábban napirenden, ugyanis egyes tanácsosok kifogásolták a partnerségi szerződés azon pontját, mely szerint amennyiben az adott reklámpannó üresen marad a kft.-nek nem kötelessége fizetni az önkormányzatnak. Azt szerették volna ha az üresen maradt pannókért is húsz eurós díjat fizet a kft. A városatyák többsége jobbnak látta azonban, ha pénz helyett inkább az üresen maradó pannók használatát kérik a kft-től.

Elfogadták továbbá a Gheorghe Dragos Iskolaközpont tornatermének megvalósíthatósági tanulmányát valamint a Udvari úti szeméttelep bezárásához szükséges jogi procedúrák elvégzéséhez szükséges határozattervezeteket.

A körülbelül fél órás tanácsülés végén Ilyés Gyula polgármester előrebocsátotta, hogy csütörtökön ismét összehívja majd a tanácsot egy villámgyűlés erejéig. Az önkormányzat hétfőn szeretné benyújtani azt a projektet, mely keretében a Closca sugárúti park rendbetételéhez szükséges támogatást szeretnék megszerezni, ehhez pedig szükség van a tanács jóváhagyására.


Mind a hét határozattervezet zöld utat kapott
Mind a hét határozattervezet zöld utat kapott


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: