2011-02-10 17:23:14• hírek • MTI/Reuters

Beperelte a Ferrari Forma-1-es csapatát a Ford

Az amerikai Ford autógyár szerdán beperelte a Forma-1-es Ferrari istállót, mert az olasz csapat a korábban a Ford által levédetett F150 kódjelzéssel látta el idei versenyautóját. A Ferrari azonnal reagált, és átnevezte F1-es versenygépét.

A Ford azt is kifogásolja, hogy a Ferrari által használt F150 logó kísértetiesen hasonlít az Egyesült Államokban az eladási listák élén álló Ford F-150-es modelljénél használt emblémára.

A Ford azt szeretné, ha a detroiti bíróság megtiltaná az olasz csapatnak a kódjelzés további használatát. Az autógyártó ezen felül 100 ezer dolláros kártérítést is követel a jogtalan névhasználat miatt.

A történtek után csütörtökön az olasz gyár vezetői bejelentették, hogy átkeresztelik Forma-1-es autójukat, amely így a "Ferrari F150th Italia" nevet kapta.

"A Ferrari úgy érzi, hogy a közelgő Forma-1-es világbajnokságon nem kerülhet semmiféle konfliktusba egy másik gyártóval, és nem akarja, hogy összekeverjék bármilyen más jellegű országúti autóval. Éppen ezért minden modellen a teljes, azaz a Ferrari F150th Italia feliratot használjuk majd" - áll a cég közleményében.

A Ferrari részvényeinek 85 százaléka a Fiat tulajdonában van, a Ford a benyújtott keresetben jelezte, a két autógyár "régóta komoly rivalizálást folytat az autósportban."

A Ferrari az F150-es január 28-i bemutatójakor a hivatalos közleményében azt közölte, hogy az idei versenygép az egységes Olaszország 1861-es létrejöttének 150. évfordulója miatt kapta ezt a nevet.


Ford F-150
A Ford F-150-es modellje miatt változtatott nevet a Ferrari


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: