2008-10-13 22:47:04• hírek • Csenteri Judit

Beperelik az egészségügyi minisztert

A Gyógyszer Értékesítők és Importálók Egyesületének nyilatkozata szerint, a szombati találkozó, amely a gyógyszer értékesítők és importálók, valamint az Egészségügyi Miniszter között jött létre, nem volt eredményes. A gyógyszerészek úgy vélik, a miniszter ajánlatai igencsak irreálisak és a jelenlegi helyzeten egyáltalán nem segítenek.

Az értékesítők úgy vélik, hogy a csak bizonyos kategóriájú import gyógyszerek árának módosítása csak  diszkriminációra adna okot a különböző páciensek között. Nem beszélve arról, hogy így könnyen olyan helyzetbe lehet kerülni, amikor sok gyógyszer hosszú ideig hiányozna a gyógyszertárak polcairól, hiszen egyetlen értékesítő sem lenne érdekelt abban, hogy olyan gyógyszereket hozzon be az országba, amelyek esetében veszteséggel számol.

A gyógyszer-értékesítők úgy döntöttek a szerdai tárgyalásoktól függetlenül, amikor is újabb találkozóra hivatalosak, beperelik Eugen Nicolaescu minisztert. Az egyesület elnöke, Viorel Vasile pedig kijelentette, hogy legalább a szerdai találkozóig beszüntetik a gyógyszerek gyógyszertárakba való kijuttatását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: