2010-01-26 13:49:27• hírek • Gozner Gertrud

Bepanaszolták a fogyasztóvédőknél

Január folyamán eddig két tematikus ellenőrzést végeztek a Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai - tudtuk meg Valentin Breban-tól, a hivatal vezetőjétől.

Január 18 és 22 között az olajbogyókat és olívaolajat forgalmazó üzleteket vették szemügyre, azt, hogy a kereskedelmi egységek milyen mértékben tartják be az áru minőségére, felcímkézésére és eladására vonatkozó előírásokat.

Ami a termék minőségét illeti, a felügyelők mindent rendben találtak, azonban a termék árának feltüntetésénél sok hiányosságot tapasztaltak. A forgalmazók ugyanis elfelejtették pontosítani, hogy a különböző súlyú és csomagolású olajbogyók külön mennyibe is kerülnek, ezáltal a vevők nem tudják eldönteni, hogy a zsebükhöz mérten melyikre essen a választásuk.

Az akció során 188,5 kg olajbogyót és 192, liter olívaolajat néztek át, időszakosan pedig 0,48 kg bogyót és 2 liter olajat vontak ki a forgalomból. A kiosztott bírságok értéke elérte a 13 ezer lejt.

Január 11 és 15 között került sor arra az ellenőrzési akcióra, amelynek során a Szatmár megyében működő korcsolyapályákat vették górcső alá, egész pontosan egyetlen ilyen vállalkozásnál jártak a felügyelők. A cégnek ugyan rendben volt a működési engedélye, viszont nem tüntette fel jól látható helyen a korcsolyabérlési tarifákat, és azt sem, hogy mennyibe kerül egy órára a pálya a bérelt, illetve saját felszerelésben.

Lakossági panasz is érkezett az illető jégpályára, miszerint az üzemeltetők nem hagyják a használni az emberek saját korcsolyáit, miszerint az tönkreteszi a jeget és bérlésre kötelezik őket. A bejelentést sikerült baráti úton rendezni, miszerint a cég visszafizette a jegy árát, és engedélyezte a saját korcsolya használatát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: