2010-09-01 16:07:46• hírek • Szatmár.ro

Beoltják a gyerekeket

A hét végéig érkeznek meg Szatmár megyébe a Pentaxim vakcinák, így a hónapok óta elmaradt immunizációt pótolni tudják a közegészségügyiek.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság az év eleje óta nem rendelkezik a Pentaxim nevű oltóanyaggal, bár a szükséges adagot már jóval korábban megrendelte az Egészségügyi Minisztériumtól. Ez a vakcina fertőzések - agyhártyagyulladás, vérmérgezés, ízületi gyulladás, gégefőgyulladás -, továbbá a diftéria, a tetanusz, a szamárköhögés és a gyermekbénulás megelőzésére szolgál, Szatmár megyében pedig mintegy hatezer csecsemő esetében maradt el az immunizálás.

A Pentaxim vakcinát eddig is csak a gyógyszertárakban lehetett beszerezni, borsos áron, hiszen egy oltóanyag 140 lejbe került, azonban a hatóság közleménye szerint, a hétvégéig megérkezik a minisztériumtól rendelt szállítmány. A jövő héten, szeptember 6-tól pedig már be is tudják oltani azokat a gyerekeket, akik esetében elmaradt eddig az immunizáció.

Mint megtudtuk, az oltóanyagok legkésőbb a hétvégéig jutnak el Szatmár megyébe, a vakcinákat pedig azonnal szétosztják a háziorvosoknak, hogy hétfőtől megkezdődhessen a gyerekek oltása.


A Pentaxim vakcinák a hét végéig megérkeznek Szatmár megyébe
A Pentaxim vakcinák a hét végéig megérkeznek Szatmár megyébe


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: