2008-07-15 13:30:50• hírek • Józsa János

Oltás közben vesztette életét

 Villám okozta tűzhöz riasztották a tűzoltót, aki Mezőpetri községben, oltás közben életét vesztette.

Kedd hajnalban, oltás közben életét vesztette egy tűzoltó Petri községben. Társa könnyebb sérüléseket szenvedett.

Villámcsapás okozta tűzhöz riasztották hétfő este 23:10-kor a Nagykárolyi tűzoltókat, Mezőpetriben ugyanis lángra lobbant egy csűr. A tűzoltóság két autóval a helyszínre is érkezett és 23:29-kor megkezdték az oltást. Ekkor már lángolt a tetőszerkezet és a csűr belseje, mintegy 15 négyzetméteren. A tűzoltók csaknem négy órán keresztül küzdöttek a terjedő tűzzel, amikor 3:20-re sikerült megfékezniük a lángokat.

30 gerenda, 4 tonna széna, 10 tonna tűzifa és számos fából készült mezőgazdasági munkaeszköz vált hamuvá, de a legsúlyosabb, hogy munka közben életét vesztette L. Barth 36 éves altiszt, míg társa, a 24 éves K. Gábor, törzsőrmester kisebb sérüléseket szenvedett. Barth épp a lángokat próbálta megfékezni, amikor rádőlt az épület egyik fala, illetve a tető gerendázatának egy része. Társát a Szatmár Megyei Kórházban kezelik, jelenleg megfigyelés alatt tartják, a tűzoltóság sajtószóvivője szerint szerdán már elhagyhatja a kórházat. 
A mezőpetri eset mellett további két helyszínen, Decebal és Jegeristye községekben okozott villámcsapás tüzet és ezekben az esetekben is csűr lobbant lángra. Decebal településen 23:58-kor, míg Jegeristye településen 00:28-kor a Szatmárnémeti Tűzoltók léptek akcióba. Mindkét helyen órákon keresztül küzdöttek a lángokkal, de hajnalra sikerült mindet eloltani.
 
A három tűzeset során 355 ezer lej kár esett, a legnagyobb veszteséggel Decebal településen, ahol 200 négyzetméteren a csűr égett le, továbbá 1240 bála szalma és egy lovasszekér vált a lángok martalékává, míg a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően 930 lej értéket sikerült megmenteni. 
 J.J.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: