2010-07-05 15:34:49• hírek • Szatmár.ro

Beoltják a csecsemőket

Szatmár megyében is újrakezdődött július 5-én, hétfőn a gyerekek TBC elleni oltása. Az immunizálás mintegy nyolcszáz idén született szatmári csecsemő körében maradt el, közülük májusban mindössze háromszázan kapták meg a szükséges vakcinát. Június folyamán mintegy háromszáz gyerek született megyénkben, az ő esetükben is pótolják az elmaradt oltást.

Az oltóanyagot a szaktárca a megyei egészségügyi igazgatóságok között osztotta szét a napokban, azok szervezik meg a gyermekek beoltását a TBC-szakrendelőkben és a háziorvosi rendelőkben. A kismamákat a háziorvosok kell hogy értesítsék az oltás időpontjáról.

„Megérkezett a vakcina Szatmár megyébe is, a mai napon megkezdték a gyerekek oltását a kórházakban, hiszen a dózisokat már szétosztottuk. A most kapott szállítmány az elmaradt immunizálás pótlására, valamint az elkövetkező három hónapra biztosan elég a megyének" - tájékoztatta portálunkat dr. Lidia Tămaş, a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság szakértője.

Amint azt megtudtuk, azon gyerekek esetében, akik nem kapták meg az elmúlt hónapokban a vakcinát, ugyanolyan kampány keretében szervezik meg az oltási akciót, mint május folyamán tették. Arról, hogy mikor kell jelentkezni a gyerekekkel az immunizálásra, a háziorvosok fogják értesíteni a szülőket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: