2010-10-18 14:50:22• hírek • Szatmár.ro

Benzint és tisztítószert ittak

Két férfi is mérgezéssel került a sürgősségire hétvégén: az egyikük benzint, a másik tisztítószert ivott - véletlenül.

Október 15-18. között összesen 398 személy szorult sürgősségi ellátásra a Szatmár Megyei Kórházban.

Közülük a hétvégén két férfi is pórul járt, elmondásuk szerint, italosüveg helyett félrenyúltak: az egyikük benzint, a másik tisztítószert ivott. A 26 és 22 éves férfit az orvosok ellátásukat követően egész éjszakás megfigyelésre benntartották, majd a saját lábukon távozhattak a sürgősségiről.

Nem ez a kettő volt az egyedüli mérgezéses eset a hétvégén: szombaton este kilenc után egy 34 és egy 21 éves szatmári férfit szénmonoxid-mérgezés gyanújával szállítottak be a Szatmár Megyei Kórházba. A férfiak fejfájásra, hányingerre panaszkodtak, a mérgezés azonban nem volt túl súlyos, így megfelelő ellátást és több órás megfigyelést követően elhagyhatták a kórházat. A mérgezést a feltevések szerint a fürdőszobai vízmelegítő szivárgása okozta.

Vasárnap este súlyos sérülésekkel került a kórházba egy 11 éves gyerek is, mint kiderült kerékpárjával egy fának csapódott és komoly fejzúzódásokat szenvedett. A gyereket beutalták az intézmény gyermeksebészetére, az állapota stabil.

Ez a hétvége sem múlt azonban sorozatos alkoholmérgezések nélkül, tízen kerültek ittasan kórházba, kilenc személyt fizikai bántalmazást követően kellett ellátni a sürgősségin, hárman közúti balesetben sérültek meg, egy lakos kutyaharapással került kórházba, egy személy pedig kullancscsípéssel kereste fel az egészségügyi intézményt.

Péntek estétől hétfő reggelig ugyanakkor tizenkét gyerek született a megyei kórházban: hét kislány és öt kisfiú.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: