2012-05-02 09:01:09• hírek • Kocsis Zoltán

Rendőrkézen a benzinkutas rablások gyanúsítottja

Hétfő hajnalban rendőrkézre került az a férfi, akit három rendbeli fegyveres rablás elkövetésével vádol a Szatmár Megyei Rendőrség. Ha a gyanú beigazolódik, akár 20 évnyi letöltendő börtönbüntetést is kaphat a most 25 éves fiatalember.

Április 30-án, hétfő hajnalban a Szatmár Megyei Rendőrség egy lakossági bejelentés alapján indult bevetésre, mivel egy személy azt jelentette: egy gyanús férfi ólálkodik a Biki-téren (Gheorghe Boitor téren) található benzinkút körül. A rendőrség azonnal több járőrt mozgósított és az időközben elmenekült férfit a Károlyi úton érték utol. Azonosították, majd megmotozták és egy pár fekete kesztyűt, egy sálat és egy kést találtak nála. Azonnal őrizetben vették, a kapitányságra szállították majd a Szatmár Megyei Törvényszék elrendelte a 29 napos, előzetes letartóztatását.

A gyanúsított a vadaspusztai illetőségű Nicolae B., aki Szatmárnémetiben él. A 25 éves fiatalember édesapja korábban elhunyt, édesanyja pedig külföldön dolgozik. A mindössze nyolc osztályt végzett férfi munkanélküli és elmondása szerint ez vitte rá a rablások elkövetésére, tudtuk meg Roxana Cristeától, a Szatmár Megyei Rendőrség sajtószóvivőjétől.

A gyanú szerint Nicolae B. előbb tavaly október elején rabolta ki a Biki-téren lévő Petrom kutat, ahonnan 8000 lejt vitt el. Másodjára idén március végén csapott le a Károlyi úti Mol kútra, ahonnan 1500 lejt vitt magával. Végezetül egy élelmiszerüzlet is áldozatául esett, ahonnan ötezer lejt rabolt el. Mindhárom esetben el volt fedve az arca és késsel fenyegette meg az alkalmazottakat.

Cristea magyarázata szerint semmilyen olyan jel nincs, amivel bizonyítani lehetne, hogy a tavaly májusban, a Károlyi út végében elkövetett rabláshoz is köze lenne. Amennyiben a vád beigazolódik, akkor Nicolae B. héttől húsz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: