2010-02-11 14:00:01• hírek • Kocsis Zoltán

Benzin-kacsa kamu-kvótával

Hiszékeny szatmári újságírók milliomossá tették volna a taxisokat, de elmarad a forradalom.

Olvasók, ismerősök és ismeretlenek rohamozták meg szerkesztőségünket (meg a város egyéb pontjait, de erről később) az elmúlt hétvége óta, sztrájkot, tüntetést, forradalmat és kommunizmust emlegetve. Na meg szavahihetőségünk kétségbe vonását is említették, mivel mi - az egyik szatmári napilappal ellentétben - nem írtuk meg a tavasz legnagyobb, égbe kiáltó hírét: mely szerint március 12.-től csak kvótára lehet majd üzemanyagot venni Romániában.

Az igazságtalanság netovábbja, a román állam a feketegazdaság első számú támogatójává lépett elő, mivel a taxisoknak és a teherautóknak korlátlan mennyiségű üzemanyagot biztosít, míg a magánszemélyeknek csak havi 40 litert. Érthetően nagy volt tehát a felháborodás, olvasók egy része az ominózus napilappal felfegyverkezve intézett rohamot a város több benzinkútja ellen, „Újság van nálam, nem félek használni" félelmetes csatakiáltásokkal.

Eleinte megijedtünk kissé, hogy ez ekkora horderejű hírről lemaradtunk, ezért utánajártunk a dolognak és amint annak idején a Jereváni Rádió esetében, elmondhatjuk: a hír igaz, de... az olvasók tényleg felháborodva vették össztűz alá a benzinkutak egy részét, a kezükben tartott újság cikke azonban hatalmas kacsa volt!

A jóhiszemű újságíró ugyanis könnyedén bedőlt az a www.április1.ro nevet is kiérdemlő, ám ennél jóval elegánsabban hangzó times.ro nevű kamuportálnak. Ez utóbbi napokban világgá kürtölte többek között, hogy Oroszország elzárta a gázcsapokat, vagy hogy Románia Kínának adja el a kóbor kutyáit. Ugyancsak a portál szerint a Holograf frontembere, Dan Bittman meg akarja öletni a banda többi tagját, Basescu pedig 1000 lejt fizet minden párnak Valentin nap alkalmából.

Szóval mindenki megnyugodhat, forradalom nem fenyegeti szeretett hazánkat, legalábbis nem a benzinkvóta miatt. Az a taxis viszont, aki lelki szemei előtt máris elképzelte, amint romániai Abramovicsként meggazdagszik, annak bele kell törődnie, hogy ahhoz, a Chelsea-tulajhoz hasonlóan, egy egész szerelvényt kell ellopnia.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: