2015-12-21 11:45:35• hírek • Kocsis Zoltán

Bénult forgalom és dudakoncert Szatmárnémeti központjában

„Negyed óra kellett ahhoz, hogy túljussak a központon!", kiabálta ki az autójából egy ideges taxis, miközben e sorok írója a fényképeket készítette. Nem jutott messzire, mert csak a Székesegyház mellett üldögélt autójában. Haladásról ugyanis nem beszélhetett: a gépkocsik egymás mellett álltak a Széchenyi (December 1) utcán.

De nem csak ott: a Szabadság-tér körül és a város központjának valamennyi utcájában - Horea, Dózsa György, Kazinczy.... - lépésről lépésre haladt csak a forgalom. Már amennyire egyáltalán haladt. Az egyre türelmetlenebb autósok pedig egyetlen rendelkezésükre álló tiltakozási eszközhöz folyamodtak: a dudához.

Minden irányból fel-felcsednültek a gépkocsik kürtjei, ám időről időre összefüggő dudakoncert jelezte a nem mindennapi forgalmi dugót. Közlekedési rendőr pedig sehol...

„Fél órát vártak az 1-es buszra, annyit késett a dugó miatt. Aztán szerencsére a sofőr a Székesegyház előtt kinyitotta az ajtókat és le tudtunk szállni", meséli az idős bácsi. „Nézze, a busz még mindig a Székesegyház előtt áll", teszi hozzá bosszankodva a színház közelében.

„Ezért kellett ez?", fogalmazta meg sokak kérdéseit a Pannónia előtti árusoknál uralkodó csendélet irányába mutatva...

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: